Compressor w rack'u
- bizon
- Moderator
Zastanawia mnie, czy ktos z Was stosuje compressor'y w rack'u. Czym sie kierowac w wyborze compressora?
-
- Moderator
Ja takowe stosuje. Zależy do czego go potrzebujesz [sa rozne ompressory od optycznych, przez VCA na Var mu i innych konczac i każdy ma inne zastosowanie] i jaka wiedze masz o kompresji [czy wiecz co i jak czy tylko sie domyslasz]. W każdym razie będziesz potrzebował interfejsu z wieloma In/Out badz mikser wielokanałowy z wejsciem insertowym.
- siemasz3
- Pad6
Ja byłem kiedyś na kupnie, ale jak zacząłem czytać o danych modelach: ten dobry do perkusji, ten dobry do wokalu, ten dobry do gitary... A koszt większości "tych dobrych" to conajmniej ok £2000. Zdecydowałem jednak na wersje wtyczkowe bo taniej i mniej miejsca w warsztacie zajmują. Chwalą co prawda ludzie FMR-a RNLA za ok £150, czy oldskulowy Alesis 3630 za ok £80 ale jak postawisz obok taki przykładowo Smart Research c2 za £2000 to postrzeganie ludzi stawiamy pod znakiem zapytania. Jak DirtyDrumz napisał, dobrze by było znać się dobrze na kompresji... Ja do tej grupy się nie zaliczam i ciągle praktykuje wtyczkami
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Moderator
Nie no mozna spokojnie kupic fajny kompressor ponizej 2000 funtów. I to od lokalnych producentów No i nie ufałbym w 100% sprzedawcom w sklepie tylko swoim własnym uszom które są najlepszym narzędziem do oceniania brzmienia danego produktu z działu audio.