Samplowanie kilkoma samplerami

Czyli wszystko co do MPC, a nie pasuje do powyższych działów lub pasuje do kilku na raz.
Post Reply
bizon
Moderator

Wraz z pojawieniem sie wiekszej ilosci samplerow w mojej kolekcji, pojawil sie problem z samplingiem, no moze nie problem ale rozkmina i ciagle przepinanie kabli. Teraz naszla mnie mysl, zeby to wszystko ladnie pogodzic.
Na dzien dzisiejszy do swojego miksera mam podlaczony kabel RCA na 6.3 jack, kupiony z mysla o samplowaniu na S950 i tutaj wszystko mi gra, bo dochodzi mi jeszcze jeden kabel miedzy S950 i MPC. 2x 6.3 jack na 6.3 jack i sample z eSki mam normalnie w stereo na MPC przy takiej konfiguracji.
Rozkmina pojawila sie, gdy zaczalem samplowac na ASR 10 w mono. ASR w odroznieniu od eSki ma ANALOG INPUT LR, gdy eSka ma LINE INPUT na 1 jacka.
Czego chce uniknac, to przepinania kabla RCA przy mikserze, bo jest to cholernie denerwujace. Pytanie mam takie, czy jak zaopatrze sie w kabel RCA na 2x 6.3 jack i podlacze jack PRAWY badz LEWYdo eSki, to czy bedzie to wgl dzialac? Mysle, ze to jedyne wyjscie w moim przypadki, chyba ze ktos ma inne zdanie.
whiterabbit
Pad1

Tylko skąd leci sygnał do ASR? też z mixera ?
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

Mozesz rozwazyc kupno splittera
whiterabbit
Pad1

Chyba już kumam, jeden kabel mono chcesz podłączyć np. mixer R do Asr R, a ten drugi to jakiś "rozdzielacz" mono na 2 x mono i ten chcesz podłączyć jednocześnie do Asr L i S950 IN ?

Pewnie będzie.. ale czy sygnał nie będzie słabszy to nie wiem :D
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
bizon
Moderator

DirtyDrumzStudio wrote:Mozesz rozwazyc kupno splittera
Masz na mysli cos takiego?? Nie bedzie na tym strat jakosci?

Image
whiterabbit wrote:Chyba już kumam, jeden kabel mono chcesz podłączyć np. mixer R do Asr R, a ten drugi to jakiś "rozdzielacz" mono na 2 x mono i ten chcesz podłączyć jednocześnie do Asr L i S950 IN ?

Pewnie będzie.. ale czy sygnał nie będzie słabszy to nie wiem :D
No nie do konca mnie zrozumiales, albo oboje sie nie zrozumielismy. Teraz lopatologicznie:

Czy po podlaczeniu takiego kabla

Image

do Akai S950 Line input

Image

tylko jednym jackiem, to czy eSka bedzie odbierac sygnal?
whiterabbit
Pad1

Oczywiście, bo to dwa oddzielne kable MONO. Napisałeś
kabel RCA na 2x 6.3 jack
a to jest 2x RCA na 2x 6.3 stąd pytałem czy to jakiś "rozdzielacz" bo i takie znajdziesz. :)
bizon
Moderator

Przepraszam za niedomowienia, czyli moge smialo kupowac 2x RCA na 2x 6.3 jack i podlaczac do eSki i wszystko bedzie hulac nawet bez tego splittera, o ktorym wspominal DirtyDrumz?
Post Reply