Problem z softwearem
- Hobbeat
- Padawan
Siemka! Mam taki dziwny problem moja 500 czasami podczas dogrywania perkusji zwariowała ale tylko raz na jakiś czas w nieodpowiednim momencie. Chodzi o to, że podczas dogrywania werbli zmienia EQ werbla cały mid jest w dół porażka... Kolejno bębny początkowo myślałem, że to sprawa time corectingu i swingu ALE NIE będny ustawiają się jak chcą albo ich nie ma. Haty to samo haty albo są albo grają na różnych tonach. Sample się ucinają srututu. Moja 500 nie została niczym zalana ani nie uderzyłem nią w nic dzwoniłem do sklepu gdzie ją kupiłem (rok temu gwarancja obiera 2 lata) powiedzieli mi, że mam ściągnąć update softwearu tylko mam 1.31 taki jak najnowszy nie wiem co mam zrobić aby zresetować MPC szukałem w necie itd ale nie wiem jak mam to zrobić. Więc proszę POMOCY nie lubię oddawać sprzętu do reklamacji bo jestem do niego przywiązany i go szanuję a co oni z tym robią podczas przewozu NIE WIEM.
https://soundcloud.com/canna-beats" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- whiterabbit
- Pad1
Z tego opisu to trochę jak wróżenie z fusów, ale obstawiam, że to co słyszysz to jest tak zwany flanging, ewentualnie phasing.
Poszukaj sobie w instrukcji takich "bajerów" jak:
voice overlap (to będzie gdzieś w program/ params) i zmień werbel, haty i kicka na "MONO" zamiast "POLY".
Po drugie Sample masz w stereo? Zacznij używać więcej sampli 1-kanałowych (monoaural), wtedy sample nie będą się ucinać tak szybko.
No chyba że to faktycznie problem softu, to nie jestem pewien czy to działa na 500, ale spróbuj przytrzymać Erease przy włączaniu.
Poszukaj sobie w instrukcji takich "bajerów" jak:
voice overlap (to będzie gdzieś w program/ params) i zmień werbel, haty i kicka na "MONO" zamiast "POLY".
Po drugie Sample masz w stereo? Zacznij używać więcej sampli 1-kanałowych (monoaural), wtedy sample nie będą się ucinać tak szybko.
No chyba że to faktycznie problem softu, to nie jestem pewien czy to działa na 500, ale spróbuj przytrzymać Erease przy włączaniu.
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow