Czym podłączyć 2kxl, 4 odsłuchy krk 5, microkorg do pc

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
buh
Pad1

Witka, Panowie mam rozkminke jak to wszystko połączyć z kompem, tzn jaki interfejs usb byłby najlepszy? Gubie się pomiędzy tymi wejściami analogowymi, cyfrowymi itp. Mógłby ktoś zarzucić czymś konkretnym? Kasa jaką mogę za to wyłożyć to w sumie do 1500pln, znajdzie się coś?
wolfset

z tym sianem, chyba najlepszym wyjściem będzie jakiś używany mikser ośmiokanałowy :) no chyba, że wolisz interfejs audio?
chodzi Ci o konkretne propozycje ?? no i podłączaj po dwa odsłuchy, no chyba, że nie robisz muzyki w stereo ;)
buh
Pad1

Mikser? A jak go do pc żeby to do daw'a zgrywać? Potrzebuje raczej interfejsu z usb.
1500 mogę dać za używany nawet, nie musi być koniecznie nówka.
Ten by zrobił robote?
http://allegro.pl/behringer-firepower-f ... 76125.html
Ewentualnie jakiś focusrite?
DirtyDrumzStudio
Moderator

Do podpiecia 2 lub wiecej par odsłuchów służy kontroler odsłuchowy taki jak np. ten:

http://www.djshop.pl/i5718,spl,spl-2control.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Tylko czemu aż 4 pary KRK? Zazwyczaj w studiach są 2 pary max 3 ale to zupełnie różne brzmieniowo. W kązdym razie mikser tego nie załatwi. Co do interfejsu to każdy z 8mioma wlotami załatwi sprawe. Nawet ten behry o którym wspomniałes tyle że on jest na FireWire wiec upewnij się żę masz takowe złącze w swoim PC
sympatycznymormon
Padawan

focusrite saffire pro 40 dziala jak mikser nawet nie podlaczony do komputera 8 wejsc analogowych preampy generalnie wszystko co trzeba
miksery za taki pieniadz chyba nie sa warte brania
buh
Pad1

@DirtyDrumzStudio
Nie 4 pary, tylko 4 sztuki. Tak wyszło bo zgrałem z kumplem swoje sprzęty w jednym miejscu i chciałbym to wszystko wykorzystać jak już jest.
Ten behringer ma też usb poza firewire, więc chyba nie byłoby z tym problemu bo firewire niestety nie mam w pc.
Image

@sympatycznymormon
Saffire niestety odpada bo nie mam firewire
DirtyDrumzStudio
Moderator

Czyli 2 pary tak? to taki kontroler SPL'a ci spokojnie styknie i ten behry również.
Post Reply