Interfejs UA-25EX - jakieś info, porównanie...

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
Murzyn07
Padawan

Witam
Jestem tu nowy.. więc witam.... : )

Jak w temacie - Szukam jakiegoś interfejsu, który nie będzie miał problemów z kompatybilnością w Fl Studio, czyli przede wszystkim dobre stery - do win 7 64. No i do którego będę mógł podłączyć mikrofon, bez dodatkowych zasilań, czyli z phantomem.

Mam E-mu 0204, które mnie co raz bardziej drażni w użytkowaniu. Szkoda mi tego wiedząc, ze przez swoje oprogramowanie nie wykorzystuje nawet połowy swoich możliwości.

Znalazłem fajną kartę (tą z tytułu) i jestem ciekaw, czy ktoś jest w stanie coś mądrego o niej powiedzieć, porównać do paru modeli, może dorzucić coś od siebie.

Mam na myśli ogółem te trzy modele:
-UA-25EX
-ROLAND UA-33 TRI-CAPTURE USB
-STEINBERG CI2

Parę konkretnych opinii dość mocno odstraszyło mnie od karty Focusrite Scarlett 2i2.
Wyżej wymienione są dla mnie zupełnie obce, więc też trochę się obawiam, ale przez pryzmat mojej, chyba mógł bym zaryzykować.

Z góry dzięki za fatygę i zapraszam do rozmowy : )
DonPadzior
Admin

A co cie drażni w e-mu ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Murzyn07
Padawan

napisałem..
-przede wszystkim wysypuje się w FLu... przy najprostszych, dopiero zaczętych projektach.. (stwierdzam że przy XPeku działo się to o wiele rzadziej) - moja szybka metoda, to przełączenie z E-mu Asio na inny np. podstawowy sterownik i z powrotem. I jest ok... To jest tak na prawdę główny powód tej decyzji...
po za tym,
-brak phantoma, przez co musiałem kupić mixer. A jak wiadomo podłączając dodatkowe urządzenia tracę na jakości.
dudi
Pad16

Przeniosłem.
Murzyn07
Padawan

Ok.
Murzyn07
Padawan

Co tak krucho? ;d

Słuchajcie ja wiem że jest milion wątków o podobnej tematyce na necie, ale ja już to wszystko przejrzałem : D przejrzałem jak szukałem aktualnego e-mu 0204. Więc jeżeli ktoś jest w stanie się tu wypowiedzieć to proszę : )
Kanciarz
Padawan

Mogę ci polecić E-MU 0404 PCI-e, (jest jeszcze wersja USB tego modelu i czytałem o niej same dobre opinie) sam mam i świetnie się sprawuje w FL-studio - nie miałem z nią żadnych problemów (w pakiecie pełno świetnych sterów i na necie). Pamiętam, że mój znajomy miał kartę Creative Sound Blaster i też miał ten problem z FL-em co ty pod win 7 ;>
https://soundcloud.com/czarny_21" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
CarolYo
Pad4

cbedzie bezproblemowo hula pod win7 64bitowy. Przy laczeniu /wypinaniu nie gubi sterownikow.jak na moje potrzeby( zgrywanie sampli 2xmono,mikrofon dynamiczny,midi ) dziala niezawodnie.jak sie zdecydujesz na Rolanda,to moge Ci go przekazac.
MPC takes me to outher SPACE!!
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Post Reply