Cześć,
Mam problem z moim kontrolerem NI Maschine (najstarsza wersja). Prawdopodobnie zepsuł się port USB - czytałem że to dość powszechne schorzenie tego sprzętu. Sprawdzałem problem na kilku kablach i na kilku kompach. Kiedy połączam do kompa kontroler to wszystkie diodki mrugają przez pół sekundy i gasną. To samo kiedy ruszam kablem w gnieździe stąd podejrzenie zepsutego portu USB. Pytanie to Was mam nie tylko o potwierdzenie mojej diagnozy, ale głównie o to gdzie w Polsce (najlepiej w Poznaniu) mógłbym ten problem naprawić? Nie chcę się sam bawić w lutowanie portu bo to jednak ryzykowanie sporej ilości pieniędzy. Chodzi mi o serwis, który zapewnia gwarancję w razie niepowodzenia operacji i na pewno wie co robić.
Pozdrawiam
NI Maschine (wersja pierwsza) - problem z USB?
-
- Pad3
Taki problem rozwiązać powinien każdy elektryk jak sam nie chcesz się w to bawić. Problem pewnie rozwiąże wymiana portu USB albo zlutowanie czegoś w środku maszyny. Nie wiem jak to jest z gwarancja.
http://www.hugizbeats.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- moskwa96
- Pad4
Problem jest mi znany. Pomagałam koledze z taka sama usterka. Prawidłowa naprawa nie jest jakimś kosmicznym wyzwaniem, ale oddanie w ręce "każdego elektryka" skończyło sie uszkodzeniem płyty głównej.
Co do serwisu autoryzowanego, to dwie rozmowy z dystrybutorem NI na Polskę utwierdziły mnie w przekonaniu, ze maja w doopie serwis pogwarancyjny.
Jest gdzieś na Pomorzu ( chyba w Gdańsku) firma która zajmowała sie sprzętem NI i radzą sobie z ta usterka, oraz bardziej zaawansowanymi naprawami. Jednak nawet w tej firmie zasugerowano wysłanie sprzętu do serwisu w Niemiec, jako najszybsze rozwiazanie. Jakoś nikt w Polsce nie pali sie do naprawy tego sprzętu..
Jak byłaby potrzeba to mogę odgrzebac kontakt tel. do wspomnianego serwisu w polandii.
Co do serwisu autoryzowanego, to dwie rozmowy z dystrybutorem NI na Polskę utwierdziły mnie w przekonaniu, ze maja w doopie serwis pogwarancyjny.
Jest gdzieś na Pomorzu ( chyba w Gdańsku) firma która zajmowała sie sprzętem NI i radzą sobie z ta usterka, oraz bardziej zaawansowanymi naprawami. Jednak nawet w tej firmie zasugerowano wysłanie sprzętu do serwisu w Niemiec, jako najszybsze rozwiazanie. Jakoś nikt w Polsce nie pali sie do naprawy tego sprzętu..
Jak byłaby potrzeba to mogę odgrzebac kontakt tel. do wspomnianego serwisu w polandii.