MPC 1000 problem z sensorami

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lombardo
Pad2

Witam, to moj pierwszy post, jestem nowym posiadaczem tausena, problem w tym ze podkleilem sobie tasma izolacyjna pady w celu zwiekszenia czulosci i pod tym wzgledem jest git, ale problem w tym ze udezajac gesto jeden pad czasem dubluje sie dzwiek a czasem w cale nie reaguje, ktos wie od czego to? Moze jakies ustawienia padow albo cos... System jjos 4.99 z gory dzieki za podpowiedzi
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Jeśli to nie od tej taśmy, to moim zdaniem po prostu padziki padają, ale ja się tam nie znam
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

za grubo podkleiłeś przez co jest za mała przstrzeń między padem a sensorem więc czasami odpala po dwa razy. Co do nie odpalania dźwięków to...patrz punkt wyżej ;) zbyt gruba taśma powoduje że czasami mpc postrzega pad jako cały czas wciśnięty (nie wysyła komendy note off) w związku z czym nie odpala pada bo...niby jak wcisnąć coś co jest już wciśnięte ???
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
lombardo
Pad2

No dobra odkleje zobaczym;) dzx
Awatar użytkownika
lombardo
Pad2

no nie wiem czy to do konca wina tasmy, bo teraz mi sie zaczelo kolko wieszac jak obracam........moze cos zo jjos? zalezy jak sie zaladuje? moze jakis blad jest i swiruje po prostu?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

kółko ci się nie zawiesza tylko jest przestawione na inny typ. JJ obsługuje dwa typy data wheelów (stare MPC i Nowe MPC) gdzie stare przeskakuje co trzy kliki chyba a nowe normalnie... MODE + PAD10 -- > Data wheel type 1 albo 2.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
lombardo
Pad2

dzieki wielkie, faktycznie, jak robilem test ile mam dzwiekow w sekwencji faktycznie tam zmienilem na 2 :D ach te bledy poczatkujacego ;) a tasma rozwiazala sprawe, jeszcze raz dzieki
ODPOWIEDZ