Mam propozycję co do RENAty Chciałbym zebrać pieniądze na przetłumaczenie MPC na język Polski co zostałoby zlecone osobie bardzo dobrze posługującej się językiem angielskim. Chciałbym aby każdy z Was dołożył jakąś kwotę i w ten o to sposób moglibyśmy otrzymać profesjonalnie przetłumaczoną instrukcje na język Polski.
Kto uważa ten pomysł za godny poświęcenia kasy ? Jestem w stanie na start rzucić 100 zł
Płyniemy tworząc bit, jakby wokół świat znikł
Samplery łączą się z nami, jak avatary z duszami
O brzmienia walczymy sami, żaden z nas nie zamilkł
Mogę przetłumaczyć za 10zł od strony (tak jak w pdf Rena, nie surowego polskiego tekstu)
Nie jestem co prawda zawodowo tłumaczem ale znam angielską terminologię muzyczną i MPC, co daje gwarancję, że tłumaczenie nie będzie oderwane od realiów.
Chętnie przystąpie do projektu jako tłumacz. Można by podzielić sie tekstem. Dodam tylko ze tłumaczyłem juz komercyjnie rożne instrukcje. I tak jak whiterabbit jestem przygotowany merytorycznie do tłumaczenia w kontekście MPC Renaissance, którego używam codziennie i znam bardzo dobrze.
Policzmy może na początek jaki był by koszt przetłumaczenia potem zapytajmy ilu było by chętnych podzielimy jedno przez drugie i wyjdzie jakaś suma a wtedy może jeszcze w między czasie ktoś się znajdzie chętny a im więcej nas tym lżej dla budżetu