MPC Studio, Software 1.8.1 Problem

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
kazmisz
Pad3

Witam,
Mam pewnie problem, od poniedziałku mam mpcetke studio, działałem od początku na wersji 1.7 bodajże, dzisiaj zainstalowałem update, 1.8.1 i mam problem taki, że robie sobie program z dzwiekami pod pady (sorry za pisanie nieprofesionalnie, staram się przedstawić sytuacje jak potrafie najlepiej :P ) np. Bank A i pady wszystkie maja swoje dzwieki, załączam play + rec nagrywam pętle, naciskam stop i over dub + playi kiedy wcisne inny pad z innym dzwiekiem w miejscu gdzie był wcześniejszy dzwięk, to ten wcześniejszy dziwięk jest już niesłyszalny, mimo tego że na pętli jest klocek z tym dzwiękiem. Dodam jeszcze że nawet kiedy na sucho chce zagrać pod pętle dzwięki z tego samego banku, dzieje się to samo.
Mam nadzieje że mnie rozumiecie sorry za zamieszanie i licze na odpowiedz :D .
Pozdrawiam ;D
moskwa96
Pad4

Na pierwszy rzut oka wyglada na to ze pady ci sie mutuja. Należy sprawdzić w trybie program edit następujące opcje:
- czy w zakładce master jest włączona polifonia, czy jest ustawienie mono (mode powinno być ustawione na poly)
- czy w zakładce lfo mod pady nie są ustawione w tej samej grupie mutowania (mute Group powinno być wszędzie off)
- czy w zakładce master nie są ustawione opcje wzajemnego mutowania padów (mute target powinno być off)
kazmisz
Pad3

Barman! Duży browar dla tego człowieka wyżej.
Dzieki stary :)
moskwa96
Pad4

Spox
Post Reply