MPC 4000 - routing midi/ omni i multi mode ?

Podziel się wiedzą na temat MPC60/3000/4000.
ODPOWIEDZ
TheDorsz
Padawan

Wertuję manuale przed zakupem, a obecny właściciel tego tak nie używa, jak ja będę chciał, więc nie jest mi w stanie pomóc...
Wiem, że w innych MPC da się tak zrobić, ale w manualu do 4000 jest napisane tylko jedno zdanie o Omni Midi mode. A sound 4k mi się podoba, więc mam zagwozdkę.
Jak miałem na parę dni pożyczoną MPC'tę to mi się nie udało namierzyć potrzebnych mi ustawień.

Mianowocie chodzi mi o wysylanie midi z DAWA do MPC - MPC miałaby nie odgrywać żadnych sekwencji, tylko odpalać sample i robić routing midi - czyli z midi out interfejsu wchodze w midi in MPC. midi leci jednym portem, roznymi kanalami, różne sekwencje z dawa i z midi out w MPC z czterech portów do zewnętrznych syntezatorów.
Problem był taki, że grał tylko aktywny track tym wyjsciem midi out i/lub samplami, które w nim ustawiłem. jesli ustawilem sample plus wyjscie midi lub dwa wyjscia midi to graly oba. tyle tylko ze oba dostawaly wszystkie (!) kanaly midi. czyli OMNI mode, którego nie umiałem wyłączyć. Gdzieś mi się udało przypisać kanał midi do tracku, ale to nic nie zmieniało.

Generalnie jestem mega zajarany 4000ką i przymierzam się ostro do zakupu. Ale wolałbym nie układać dwóch aranży do jednego numeru ;)

Please help ;)
ODPOWIEDZ