Dzięki za opinie i rady chłopaki, pozwólcie, że się do nich teraz odniosę:
1.
moskwa96 wrote:Cudak z kosmosu, za dużo pogłosu. Ale sampelek smakowity.
Nie czuję, że rymuję

Co do pogłosu - fakt, mam takie małe zboczenie dot. reverbu, śpieszę coś pokombinować
2.
moskwa96 wrote:Awanturnik, ciekawy, ale potrzebuje podstawki z basu.
Bass
jakiś jest, ale być może może jest zbyt cicho, z mixem mam jeszcze problemy. Zmienię go na inny, lub spróbuję "wskrzesić" ten, który jest.
3.
moskwa96 wrote:Bum wypada dobrze pod względem brzmienia, ale loop dupy nie urywa (sztampa), i do tego wrzuciłes jeden sampel, który cholernie irytuje, takie jakby portamento w dół. Ni to w choy, ni w oko.
Hmm... tutaj postawiłem na prostotę, szczególnie, że mam już pod niego tekst. Spróbować zrboić go inaczej oczywiście nie zaszkodzi, więc podłubię co nieco. Co do "takiego jakby portamento w dół" - dogrywane z instrumentów z FL'a, bez niego bit brzmiał jakby "łyso" (być może kwestia osłuchania z obecną wersją?), chciałem go trochę urozmaicić w ten sposób, ale jak wiadomo "chcę" nie zawsze przyniesie żądany efekt
@wolfset:
Fakt, mix i mastering to jedna z moich słabszych stron. Ogólnie sprawa ma się tak, że nie pracuję = nie zarabiam = nie mam. Kończę jeszcze szkołę, więc na poważniejsze wydatki związane z tworzeniem muzyki będę miał po drugiej (bo pierwszą trzeba przepić z kumplami, podobno

) wypłacie

Jedyne, co tak na prawdę posiadam do robienia muzyki to zajawka, PC, FL studio, uszy i słuchawki.
Dzięki raz jeszcze, nie powiem, Wasze posty dodały mi to trochę otuchy, by się trenować