Witam, zastanawiam sie jakie kable kupic najlepiej, zeby nie tracic sygnalu na kablu podlaczajac do mixera, czy takie beda dobre?:
http://www.djshop.pl/k12,kable/i2479,pr ... m-3-m.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
podpowiedzcie jakich uzywacie kabli do laczenia machiny do mixera, z gory dzieki
Jakie kable do MPC na wyjście stereo
- sniezny
- Pad1
Dwa takie kupujesz i pod mixer. Polecam
http://allegro.pl/adam-hall-przewod-kab ... 66405.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://allegro.pl/adam-hall-przewod-kab ... 66405.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- dudi
- Pad16
Dobrze dostępne na djshop.pl czy allegro i bardzo dobre jakościowo są np. kable PROEL.
Śnieżny, dlaczego dwa takie kable ma kupić? (chyba, że do jednoczesnego podłączenie w OUT i IN) Ale zasadniczo wystarczy jeden kabel, zakończony po stronie MPC - 2 x duży jack, a z drugiej... to co masz w mikserze, najprawdopododniej 2 x rca, więc coś takiego jak wrzucił śnieżny.
Śnieżny, dlaczego dwa takie kable ma kupić? (chyba, że do jednoczesnego podłączenie w OUT i IN) Ale zasadniczo wystarczy jeden kabel, zakończony po stronie MPC - 2 x duży jack, a z drugiej... to co masz w mikserze, najprawdopododniej 2 x rca, więc coś takiego jak wrzucił śnieżny.
- DonPadzior
- Admin
Po pierwsze to utrata jakości sygnału na kablu o długości do 2-3m to jest tylko i wyłącznie efektem PLACEBO, daję sobie ręke uciać że jeżeli przyjadę do ciebie z trzema kablamilombardo pisze:Witam, zastanawiam sie jakie kable kupic najlepiej, zeby nie tracic sygnalu na kablu podlaczajac do mixera.
Podpowiedzcie jakich uzywacie kabli do laczenia machiny do mixera, z gory dzieki
a) SUPER DUPER HAJ FAJ za $1000
b) zwykłym kablem
c) zwykłą skrętką zrobioną z trzech innych kabli
to po zawiązaniu ci oczu i zrobieniu blind testu nie będziesz w stanie mi powiedzieć na jakim kablu teraz MPC gra...
co prawda pewnie zobaczysz jakieś różnice na spectrogramie ale różnice będą tak niewielkie że naprawdę nie wiem czemu niektórzy traktują krótkie kable jakby to było coś co dodatkowo jeszcze po drodze naprawia twój sygnał .
Druga sprawa to MPC1000 jako jedyna posiada niezbalansowane wyjścia i zbalansowane wejścia :)4
co do opisu jakiego kabla ja używam to.... używam kabla tak jak podpowiedziałem wcześniej skręconego - nie zlutowanego, SKRĘCONEGO z kabla od słuchawek i zwykłego taniego kabla z media marktu a całą skrętka zalepiona jest plasteliną hahahah bez kitu mam trzy pudłą normalnych (można powiedzieć że porządnych) kabli ale z uwagi na to że jestem niemiłosiernym leniem i nie chce mi się pieprzyć w grzebaniu we wszystkich kablach za biurkiem to ten kabel tak sobie został i stał się częścią krajobrazu mojego biurka i zarazem pewną tradycją i historią hahahah - coś jak pałac kultury w warszawie brzydki i nieprzydatny a nadal trwa
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- lombardo
- Pad2
no nie wiem totepady, podlaczylem mpc przez zwykle kable takie za pare zloty mini jack z chinchem do kina domowego i byla mega utrata, ja udezam w pad, a w glosnikach pol sekundy pozniej.... chyba, ze to z tego powodu, ze :
1. wyjscie dzwieku wyprowadzilem przez gniazdo sluchawkowe,
2. moje kino domowe cos laguje...
- DonPadzior
- Admin
kino ci laguje albo masz....Pół sekundy ciszy na początku sampla.lombardo pisze:no nie wiem totepady, podlaczylem mpc przez zwykle kable takie za pare zloty mini jack z chinchem do kina domowego i byla mega utrata, ja udezam w pad, a w glosnikach pol sekundy pozniej.... chyba, ze to z tego powodu, ze :
EDIT:
Zauważalna latencja praktycznie nie istnieje w domenie analogowej więc prawdopodobnie masz tak "zaawansowane" kino domowe że przerabia sygnał analogowy z MPC na cyfrowy (co zabiera czas) po czym żeby go wysłać na głośniki konwertuje go spowrotem do postaci analogowej
hehee
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.