Akai LPD 8
-
- Padawan
Witam! Jestem nowy, więc proszę mnie niszczyć od razu za błędy jakiekolwiek Mam Akai LPD 8 i pracuję w Ableton 8 (ćwiczę), wszystko gra, bawię się samplami i rytmami, ale nie wiem jak nałożyć na gałki efekty. Zazwyczaj robię to tak, że biorę sobie jakiś Kit, do niego sobie wrzucam sample i robię muzykę, ale za cholerę nie wiem jak na pokrętła ustawić efekty (chodzi mi oczywiście o pokrętła na Akai). Proszę o pomoc! Wiem, że może słabo, to wszystko brzmi, ale dopiero zaczynam... Z góry Dzięki !
- DonPadzior
- Admin
W związku z moją wczorajszą obietnicą oraz moim dobrym humorem w dniu dzisiejszym dostaniesz odpowiedź 10 minut wcześniej
Uwaga nadchodzi !!!!
1. W preferencjach abletona wybierz sobie LPD8 jako swój kontroler a pokrętła będą się automatycznie mapować do pierwszych 8 parametrów wybranego urządzenia / efektu. Bankami możesz sobie przeskakiwać lewo / prawo co 8 parametrów.
2. Aby zmapować na twardo wystarczy wcisnąć przycisk MIDI w prawym górnym rogu, wybrać parametr i pokręcić interesującym cię pokrętłem
Przeczytaj mój podpis i wrzuć to w translatora
Uwaga nadchodzi !!!!
1. W preferencjach abletona wybierz sobie LPD8 jako swój kontroler a pokrętła będą się automatycznie mapować do pierwszych 8 parametrów wybranego urządzenia / efektu. Bankami możesz sobie przeskakiwać lewo / prawo co 8 parametrów.
2. Aby zmapować na twardo wystarczy wcisnąć przycisk MIDI w prawym górnym rogu, wybrać parametr i pokręcić interesującym cię pokrętłem
Przeczytaj mój podpis i wrzuć to w translatora
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
a browsera próbowałeś ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.