Akai MPD 26. Przestał działać po upływie okresu gwarancji.

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
Nuvanda
Padawan

Witam. Mam problem z akai mpd 26. Otóż po podłączeniu do komputera wyswietla sie komunikat, ze nie rozpoznano urządzenia , oraz że urządzenie ma awarie. Sprawdzalem na kilku komputerach i jest to samo. Na wyswietlaczu kontrolera widnieje jedynie preset programu daw. Brak podswietlania wyswietlacza. Pokrętła, suwaki, pady, oraz inne przyciski nie reagują. Miał ktoś może podobny przypadek? Co może być przyczyną? Dodam, że wlaśnie skonczyła mi się gwarancja i pojawil sie taki problem. Pewnie przypadek, ale i tak jestem rozczarowany. Sprzęt sporadycznie uzywany w domowym studiu.
aaadi
Pad1

przypadek ? nie sądzę
Ende
Pad10

A nie masz uszkodzonego portu USB lub kabla?
Nuvanda
Padawan

Sprawdzałem na 3 komputerach i bez zmian. Probowalem tez podlaczyc razem z zasilaczem. Zadzialalo jedynie podswietlenie ekranu. Wszystkie suwaki, przyciski i pady nie reaguja.
funkyfella
Pad1

dziwna sprawa, że tak samo z siebie. chcesz to mogę pogrzebać ze znajomym :) dwa elektroniki do tego ja z zajawką na kontrolery. jak tak to dawaj na priv
Just Fresh Hip Hop Vibes
https://soundcloud.com/funky_fella" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
MCH
Pad1

Trochę lipa jakby teraz taki sprzęt robili tak jak AGD, że ma się popsuć miesiąc po gwarancji :/
dejfid
Pad2

Pisz do akai. Opisz wszystko dokladnie i sprawdz wczesniej czy nie ma informacji o tym w instrukcji... moze wysla ci procedure flashujaca, chociaz raczej serwis.

Wysłane z mojego E15i przy użyciu Tapatalka
funkyfella
Pad1

MCH wrote:Trochę lipa jakby teraz taki sprzęt robili tak jak AGD, że ma się popsuć miesiąc po gwarancji :/
No własnie wątpliwa sprawa, to raczej przypadek niż reguła. Bądź co bądź naprawić czeba, a myśle, że ta rade to przywrócić
Just Fresh Hip Hop Vibes
https://soundcloud.com/funky_fella" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Post Reply