Witam,
zakupiłem od poprzedniego właściciela MPC Renesans ale płyta MPC Software jest pęknięta i nie mam jak uruchomić maszyny. Już napisałem do Audiostacji i mają mi pomóc w tej kwestii ale pewnie będę czekać jakiś czas. Może wiecie, gdzie mogę zassać tą płytę. Po zarejestrowaniu produktu tej akurat nie ma dostępnej na stronie po rejestracji, dodatki można ściągnąć. Na razie nic nie mogę zrobić bez tego przecież ani rusz. Jak wygląda autoryzacja wszystkich programów dołączonej do niej. Po rejestracji pod każdym dodatkiem na stronie widnieje "No Serial Required". Świeżak jestem z Renesansem i pytam. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi, odpowiedzi.
EDIT:
domyślam się że skoro tak jest napisane pod nimi to nie trzeba kluczy. A co do głównego softu, którego narazie nie posiadam jak z jego rejestracją, obiło mi się o uszy że są z nim problemy. pozdrawiam
//TTP
akai renaissance, skąd Software 1.0 (podstawowy do odpalenia
-
- Pad1
Nie prawda 
Spokojnie ściągaj od razu najnowszą dostępną wersję jako update. Przy pierwszym uruchomieniu instalator zobaczy, że nie masz zainstalowanych niższych wersji i zaproponuje pobranie brakujących plików, po czym zaktualizuje jeszcze do najnowszego 1.8.2. Kluczy nie potrzebujesz, może zapytać jedynie o numer seryjny MPC.
Robiłem to dosłownie 2 dni temu (Mac, ale na Win powinno być to samo), ściągnąłem tylko jeden plik z update do 1.8.1 chyba.
Ten sam numer rejestrujesz potem na stronie akaipro.com po założeniu konta i masz w profilu opcję pobrania "MPC Software Content", w którym są wszystkie te kilkugigowe łącznie paczki sampli ze starszych MPC. Do niczego nie potrzebujesz płyty.
Może się jedynie okazać, że nie pozwoli aktywować softu albo zarejestrować konta na stronie po tym kluczu, bo już ktoś przypisał do swojego - wtedy mail do supportu (najlepiej z jakimś dowodem zakupu) i sami Ci to zmienią i odblokują, ale odpowiadają dość szybko.

Spokojnie ściągaj od razu najnowszą dostępną wersję jako update. Przy pierwszym uruchomieniu instalator zobaczy, że nie masz zainstalowanych niższych wersji i zaproponuje pobranie brakujących plików, po czym zaktualizuje jeszcze do najnowszego 1.8.2. Kluczy nie potrzebujesz, może zapytać jedynie o numer seryjny MPC.
Robiłem to dosłownie 2 dni temu (Mac, ale na Win powinno być to samo), ściągnąłem tylko jeden plik z update do 1.8.1 chyba.
Ten sam numer rejestrujesz potem na stronie akaipro.com po założeniu konta i masz w profilu opcję pobrania "MPC Software Content", w którym są wszystkie te kilkugigowe łącznie paczki sampli ze starszych MPC. Do niczego nie potrzebujesz płyty.
Może się jedynie okazać, że nie pozwoli aktywować softu albo zarejestrować konta na stronie po tym kluczu, bo już ktoś przypisał do swojego - wtedy mail do supportu (najlepiej z jakimś dowodem zakupu) i sami Ci to zmienią i odblokują, ale odpowiadają dość szybko.
-
- Padawan
dziękuję za odpowiedzi, z ciekawości pobrałem update właśnie i o dziwo ruszyło i zainstalowało pełen soft. Myli nazwa na stronie, że to update. Jeszcze jedno pytanie mam apropo interfejsu wbudowanego, przy słuchaniu muzyki a także w programie akai co jakieś pół minuty urywa się dźwięk na sekundę i wraca. Uciążliwe to jest, kartę wbudowaną mam ustawioną na 44.1 kHz 24 bity, w drugim oknie wszystko na normal. Próbowałem zmieniać ale I tak po dłuższym czasie są urwanie dźwięku tak jakby zrywa łącze. Jak przełączam na 48 kHz od gubi ustawienie wyboru karty i musze w sofcie od nowa zaznaczyc kartę asio akai. Pozdrawiam I czekam na podpowiedzi.
-
- Padawan
na stronie masz wszystko do ściągnięcia, software na przykład tu:
http://cdn.inmusicbrands.com/akai/updat ... .2-win.zip" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://cdn.inmusicbrands.com/akai/updat ... .2-win.zip" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- monk
- Pad1
No cóż - za późno. Ale nie ma dramatu, to tylko stówka. A może się przyda do archizowania sampli etc. Mam dysk ssd 256 gb więc poszaleć bym bez tego raczej nie mógł zbytnio w tej materii. Po weekendzie mogę zacząć katować sprzęcik, pierwsze wrażenie jest extra.