Ten przedwzmacniacz będzie dobry?
-
- Pad1
Siemano, kupiłem gramofon Numark TT-1520 i tam system Stanton 505 (używane) i po podłączeniu do wieży jest bardzo cichy. Stwierdziłem, że z gramofonu musi wychodzić wzmacniacz sygnału. http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... 67115.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Czy ten będzie dobry do samplowania? Gramofon ma bezpośredni napęd, b.dobrze trzyma obroty, ale scratchować na razie nie potrzebuję. Powiedzcie mi tylko czy ten z allegro sprawdzi się z tym gramofonem.
- siemasz3
- Pad6
dlaczego nie? masz wejscie, wzmocnienie, wyjscie - czemu miaby sie nie sprawdzic w celu wzmocnienia brzmienia?
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad1
No bo skoro nawet do wieży i komputera sygnał jest bardzo cichutki, to tylko trzeba wzmocnienia, no nie? (na logikę)
DeJot rusza czarne płyty
- siemasz3
- Pad6
sam gramofon niestety trzeba podłączyć pod jakieś wzmocnienie aby coś z tego było - ja osobiście nigdy przedwzmacniaczy nie stosowałem, zawsze to był mikser... Na razie - jak piszesz do skreczu nie potrzebne nic, ale jestem pewien ze mikser kupisz szybciej niż myślisz
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad1
A sam mikser może pełnić rolę wzmacniacza? http://olx.pl/oferta/mikser-numark-m101 ... a9ufW.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow mam ten na oku, co powiesz?
DeJot rusza czarne płyty
- siemasz3
- Pad6
(wzmocnienie) Gain jest, wiec powinien być ok na początek budżetowo
nie powiem Ci niestety jak to wzmocnienie się będzie prezentować gdyż miałem tylko do czynienia z mikserami Vestax i Rane - najlepiej jakbyś podjechał do chłopa i sprawdził - na 90% powinno być ok
nie powiem Ci niestety jak to wzmocnienie się będzie prezentować gdyż miałem tylko do czynienia z mikserami Vestax i Rane - najlepiej jakbyś podjechał do chłopa i sprawdził - na 90% powinno być ok
-
- Pad1
Ja bym Ci odradzał ten mikser - jasne, ma przedwzmacniacze gramofonowe na pokładzie i wzmocni Ci sygnał phono do poziomu liniowego, ale jest to najtańszy i najprostszy możliwy model, który ani brzmieniowo dobry nie będzie (chociaż do zabawy wystarczy), ani nie pozwoli skreczować jeśli później najdzie Cię taka ochota - bo cross węglowy zajedziesz w kilka dni, zakładając oczywiście, że już teraz nie trzeszczy
Generalnie wszystko zależy od budżetu, od 300zł możesz szukać już wyższych, kilkuletnich modeli, które jeszcze sporo wytrzymają i pozwolą Ci na wszystko co sobie wymyślisz a i podstaw skreczu się bez bólu nauczysz. Alternatywnie, jeśli wiesz, że skreczować i tak nie masz zamiaru - znajdź faktycznie jakiś przedwzmacniacz albo tani mikser tego typu i też będziesz happy. Za mikserem przemawia jeszcze to, że możesz przez niego przepuścić co będziesz jeszcze potrzebował i mieć wygodny setup wychodzący na głośniki - gdybyś chciał kiedyś do odsłuchu telefon podłączyć czy jakiekolwiek inne źródło, do tego masz od razu możliwość zrobienia korekcji - co też przy samplowaniu jest wygodne, bo możesz sobie w razie potrzeby od razu na wejściu przyciąć dół np. I w mikser wepniesz słuchawki, a w przedwzmacniacz taki jak ten co wysłałeś już nie.
Niemniej jednak i jedna i druga opcja z tych które podałeś spełni Twoje potrzeby na dzień dzisiejszy i się sprawdzi - pytanie tylko na ile mocną zajawkę złapałeś, bo kto tanio płaci ten dwa razy płaci - jeśli faktycznie się wkręcisz, to ten sprzęt wymienisz szybciej, niż Ci się wydaje a będzie niesprzedawalny. Dlatego jeśli możesz sobie na to pozwolić, kup sprawdzony, wyższy ale starszy model, który pozwoli Ci na więcej, starczy na dłużej, a w razie czego sprzeda się też znacznie łatwiej i szybciej.
Generalnie wszystko zależy od budżetu, od 300zł możesz szukać już wyższych, kilkuletnich modeli, które jeszcze sporo wytrzymają i pozwolą Ci na wszystko co sobie wymyślisz a i podstaw skreczu się bez bólu nauczysz. Alternatywnie, jeśli wiesz, że skreczować i tak nie masz zamiaru - znajdź faktycznie jakiś przedwzmacniacz albo tani mikser tego typu i też będziesz happy. Za mikserem przemawia jeszcze to, że możesz przez niego przepuścić co będziesz jeszcze potrzebował i mieć wygodny setup wychodzący na głośniki - gdybyś chciał kiedyś do odsłuchu telefon podłączyć czy jakiekolwiek inne źródło, do tego masz od razu możliwość zrobienia korekcji - co też przy samplowaniu jest wygodne, bo możesz sobie w razie potrzeby od razu na wejściu przyciąć dół np. I w mikser wepniesz słuchawki, a w przedwzmacniacz taki jak ten co wysłałeś już nie.
Niemniej jednak i jedna i druga opcja z tych które podałeś spełni Twoje potrzeby na dzień dzisiejszy i się sprawdzi - pytanie tylko na ile mocną zajawkę złapałeś, bo kto tanio płaci ten dwa razy płaci - jeśli faktycznie się wkręcisz, to ten sprzęt wymienisz szybciej, niż Ci się wydaje a będzie niesprzedawalny. Dlatego jeśli możesz sobie na to pozwolić, kup sprawdzony, wyższy ale starszy model, który pozwoli Ci na więcej, starczy na dłużej, a w razie czego sprzeda się też znacznie łatwiej i szybciej.
-
- Pad1
Kupiłem mikser, ten numark. Wszystko działa, wzmocnienie bardzo dobre, crossfader w miarę, uziemiony gramofon i wszystko działa jak należy. Dzięki za pomoc
DeJot rusza czarne płyty