Netbook

Pozostały sprzęt przydatny w studio - mikrofony, harfy, gitary, kable, panele akustyczne, wzmacniacze, etc.
ODPOWIEDZ
DirtyDrumzStudio
Moderator

Szukam netbooka / laptopa do Maschine. Chce na nim robić szkice beatów podczas podróży i od czasu do czasu pograc w jakieś starsze gierki typu hearts of iron 2. Warunki jakie musi spełniac to:

- 4 gb pamieci RAM
- bateria musi trzymac co najmniej 6 godzin
- przekatna ekranu nie wieksza niz 14" [moze byc mniej]
- nie musi byc to nowka

Jakies propozycje?
Awatar użytkownika
siemasz3
Pad6

Masz sprecyzowane parametry i cel jakiemu ma służyć, więc pozostaje tylko śledzić allegro skoro nie musi być nówka
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Sprawdź jakieś starsze małe laptopy np. Della E6320 na allegro 1050zł z HDD albo +130zł z 120GB SSD i masz super sprzęt z i5 2xxxM - 2 rdzenie, 4 wątki - do tego 8GB ramu. Ten laptop to akurat 13".
Albo DELL 14R 3451 - nowszy sprzęt - ok. 1000zł za nówkę ale masz Intel Celerona, 4GB oryginalny Win 8.1 (możesz zaktualizować do Win 10 za free, ten win 7 zresztą też, 500GB hdd i 14".
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Specter
Pad1

Szczerze... Kup używanego Macbooka Air (wymagania spełnia 2011 i nowsze - i5, 4gb RAM, SSD, bateria 6h+, a w nowszych po 11-12h), starczy Ci na dłużej i będziesz bardziej zadowolony niż z kilkuletnich laptopów na Win. Do systemu przyzwyczaisz się szybko, a te modele bardzo drogie nie są.
DirtyDrumzStudio
Moderator

Mac stoi umnie w studio [osx znam od wielu lat]. Netbook ma byc tylko do szkicowania utworow/kompozycji/beatów i grania w trasie a do grania maczek sie nie nadaje tym bardziej ze chce wrócić do paru starszych tytułow.

Ps. Tak wiem ze moge boot campa uzyc do windy na mac os ale wydaje mi sie ze kupowanie maczka do wyzej wymienionych zadań mija sie z celem ze wzgledu na koszty.

Ps 2. Dzieki pietruh o taka odp mi wlasnie chodziło. krotko i na temat ;)
ODPOWIEDZ