Witam !
- Gniew
- Padawan
Witam!
Siemanko jestem Zbyszek urodzilem sie we Wroclawiu . Na chwile obecna mieszkam w UK . Jeszcze za dzieciaka uwazalem ze muzyka to cos wyjatkowego. Na poczatku dzieki mojemu Tacie sluchalem takich zespolow jak : Black Sabbath , Deep Purple , AC/DC , Queen , Iron Maiden itp. Wychowalem sie wiec na dzwiekach perkusji i gitar.
Po jakims czasie siostra przyniosla do domu pierwsze kasety z Rapem i tak zaczela sie milosc ktora trwa do dzis.
Chec tworzenia muzyki narodzila sie juz dawno gdy zazdroscilem gitarzysta jak to zajebiscie graja swoje solowki wywolujac swoja muzyka niesamowite emocje. Rodzicow nie bylo stac na gitare ktora tak bardzo chcialem a zapal i checi odeszly .
W gimnazjum kumple probowali cos nawijac a ja pobralem z internetu FL i probowalem cos robic jednak wtedy jeszcze mialem zbyt slomiany zapal i bylem zbyt niecierpliwy wiec po paru probach skonczylo sie to tak ze przestalem cokolwiek probowac robic w tym programie.
Zawsze cenilem wszystkie elementy Hip Hopu i bardzo jaralem sie turntablismem. Moj ziomeczek mial gramofon i mixer zazdroscilem mu sprzetu i postanowilem uzbierac na swoj deck i mixer. W tym samym czasie sciagnalem FL i probowalem robic pierwsze beaty bez uzycia sampli. Zapoznawalem sie z podstawowymi funkcjami programu itd. Wkrecilo mi sie to do tego stopnia ze po tym jak wpadlem do mojego innego kumpla ktory mial pady i robil juz calkiem dobre beaty ze gdy uzbieralem troche hajsu postanowilem ze kupie pady a za reszte kupilem karte muzyczna esi maya 44 usb . Tak zaczela sie przygoda z samplowaniem. Moj dobry kolezka pokazal mi jak ciac sample resamplować skladac bebny itd.
Do tego czasu robilem beaty na FL Studio ogladalem tutoriale itp.
Zawsze jednak chcialem miec mpc i cos ciagnelo mnie do tego sprzetu. Pare dni temu udalo sie wygrac aukcje na ebayu i stalem sie posiadaczem MPC 1000. Wlasnie tak dotarlem do tego forum i pisze ten post ( mam nadzieje ze jeszcze nie spicie czytajac to wszystko ale jak sie witac to chcialem powiedziec tez cos o sobie bo mam zamiar posiedziec na tym forum a nie tylko wpasc )
Ulubieni Beatmakerzy / Inspiracje np : DJ Premier , Pete Rock , Marley Marl , Dr. Dre , Alchemist , Khrysis , 9th Wonder , 4th Disciple , Eric Sermon, Lord Finesse , Nujabes , J Dilla , Damu The Fudgemunk ,Apollo Brown , Dj Truffel , Dj Battlecat , DJ Babu ,Marco Polo , Soulpete , Kazzam , Noon , OSTR , Kixnare , Ajron , Waco , 600V , Patr00 , Jake One , RJ2D , Mr. Green , MF Doom , 20syl , Jaisu , Disko Dave , King I Divine , Neckclippa , Riddle , Quiz , RZA , Necro , Ben Durazzo , Statik Selektah .... itd.
Inne rodzaje muzyki ktorymi sie jaram : Jazz , Funk , Soul , Blues , Rock , Metal , Powazna
Jako ze przesiadam sie na zupelnie inny interface czyli z FL na MPC to zapewne niedlugo bede pisal z prosba o wytlumaczenie czegos. Poki co przeczytam sobie Manual.
PEACE !
...w słuchawkach ten sampel
zaraz się to zacznie ...
zaraz się to zacznie ...
- Santiago
- Pad4
Siemka
Masz dobry gust mordo
Masz dobry gust mordo
http://soundcloud.com/santiago-23" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- siemasz3
- Pad6
Siemasz! Gdzie dokładnie mieszkasz w UK? Dzięki brytyjskiemu ebayowi i brytyjskim zarobkom praktycznie nie ma ograniczeń jeśli chodzi o sprzęt - jedyne ograniczenie będzie stanowić brak wiedzy, ale tutaj szybko to nadrobisz (jeśli tylko zechcesz)
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- Gniew
- Padawan
siemasz3 no pod tym wzgledem jest zajebiscie i mam zamiar jeszcze lekko zainwestowac
mieszkam w Bristolu jest podane w Lokalizacja Widze ze Ty z Essex a to jest calkiem blisko z 2,5h drogi
Pozdrwiam
mieszkam w Bristolu jest podane w Lokalizacja Widze ze Ty z Essex a to jest calkiem blisko z 2,5h drogi
Pozdrwiam
...w słuchawkach ten sampel
zaraz się to zacznie ...
zaraz się to zacznie ...