Siema Ludzie.
Kiedyś tutaj ktoś mi pomógł w kwestii zgrywania ścieżek na PC przy pomocy fucusrite'a. Ostatnio wróciłem do klepania, wysmażyłem coś spoko i przyszedł czas na mix. Ścieżki zgrywam w stereo (panorama w MPC), robię to przy pomocy midi. (PC out MPC in, MIDI CLOCK). Otwieram edisona, zaznaczam opcję "on play". Klikam rec w edisonie, później w głównym oknie i wciskam główne flowe play myszką. Na początku okazało się że pierwsza sekunda bitu nagrywa się podwójnie. Bit startuje od hi hatu i na początku słychać takie 2 szybkie hi hatki. Rozwiązałem ten problem tworząc pustą sekwencję przed rozpoczęciem intra. Widocznie interfejs musi mieć tę sekundkę wolnego czasu. Wszystko pięknie, tylko te ścieżki jakby gubią tempo. Nie jest to wielka różnica, ale nie po to siedzę godzinami na przesuwanie perki, żeby cały swing szedł się jeać. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem. Wpisy osób którym wszystko hula też są mile widziane, napiszcie krok po kroczku jak Wy to łączycie może i u mnie zadziała. 5!
Problem z focusrite srarlett 2i4 (zgrywanie śladów)
-
- Pad1
Siemasz, nie wiem czy dalej masz ten problem, ja z chwilowego braku możliwości podłączenia PC z MPC za pomocą MIDI, zgrywam do edisona nie przez opcję "on play" tylko "on input", gdzie żeby równo ścieżki startowały daję pustą sekwencję z np. jednym hatem na początku, żeby edison zaczął nagrywać, może mniej wygodna opcja, ale nie mam problemu z przesuniętymi dźwiękami. Może się komuś przyda..
- MadBullBeats
- Pad6
Ja wogóle nie używam Edisona do zgrywania scieżek tylko daje na główną i tam track po tracku zgrywam plus też daje sobie 5 sek.zapasu