Witam. Posiadam MPC 2k XL z paroma mankamentami:
- jedna martwa linia na na dole ekranu (mniej więcej w połowie kwadracików step. edit. trmute. solo. tr -. tr +)
- Stacja dyskietek została wymieniona chyba na jedną z tańszych czytników kart Cf, ponieważ czasami ma fochy nie widzi karty i występuje błąd zapisu plików (nie jestem pewien czy to wina karty czy czytnika)
- zewnętrzne wejscie SCSI wygląda jakby ktoś coś z nim kombinował ale nigdy z niego nie korzystałem i nie wiem czy działa
MPC-tka ze względu na wiek posiada też parę rysek szczególnie na rantach. Wszystkie przyciski pokrętła i pady działają prawidłowo. Maszyna jest rozbudowana o kartę efektów EB 16 oraz 32mb ram.
W związku z tym ze rozważam sprzedaż. Moje pytanie brzmi czy sprzedaż sprzętu w takim stanie w ogóle się opłaca i ile mniej więcej tak szczerze mógłbym za nią wołać?
2000 XL WYCENA!
Sprawny wyświetlacz to jedna z pierwszych rzeczy na które zwraca się uwagę ponieważ nowy kosztuje lekką ręką 500-600 PLN a używane ciężko dostać. Nie sprawna lub nie w pełni sprawna stacja CF to kolejna obniżka na wartości od 50-100PLN zniszczone złącze SCSi też ok 100PLN. Bez katy EB16 nie dałbym więcej niż 500-600PLN za twój sampler z kartą 200-300PLN więcej jeżeli miałbym zamiar odremontować. Na części nie dałbym więcej niż 300-400PLN.