Siemanko Wszystkim! Jestem na etapie tworzenia trapowego bitu (pierwszego na MPC - dotychczas robiłem to w DAW) i mam problem. Otóż chciałbym nagrać nierytmiczne hi-haty, aby brzmiało to na takiej zasadzie jak poniżej:
pietruh wrote:Nagrywasz np. 2 takty w 1/8 a potem 1 takt w 1/16 a ostatni w 1/32 w połowie i końcówka np. znowu 1/16 i beng.
PS. Użyj note repeat.
Czekaj, żebym dobrze zrozumiał Nagrywam 2 takty w 1/8 i stop? Potem robie overdub o nagrywam 1 w 1/16 i stop i na koniec zmieniam na 1/32 i dogrywam to, już sie nagrało a dopiero na koniec 1/16? Jedyne co muszę zmienić to sygnaturę czasową?
Kurde nie wiem czy dobrze myślę...
PS Note repeat częściowo spełnia moje oczekiwania, ale leci jak oszalałe
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
pietruh wrote:Nagrywasz np. 2 takty w 1/8 a potem 1 takt w 1/16 a ostatni w 1/32 w połowie i końcówka np. znowu 1/16 i beng.
PS. Użyj note repeat.
Czekaj, żebym dobrze zrozumiał Nagrywam 2 takty w 1/8 i stop? Potem robie overdub o nagrywam 1 w 1/16 i stop i na koniec zmieniam na 1/32 i dogrywam to, już sie nagrało a dopiero na koniec 1/16? Jedyne co muszę zmienić to sygnaturę czasową?
Dobrze zrozumiałeś. Musisz pobawić się tym. Zmieniaj te wartości procentowe przy ustawianiu TC i może wyjdzie Ci coś ciekawego A to, że najpierw 1/8 i tak dalej to tylko moja sugestia możesz lecieć np. od 1/32 w dół tak żeby haty przez całą sekwencję zwalniały - na przykład - albo jak tylko chcesz
We can play in the graveyard
Dream about joining in
PS. Użyj note repeat.
Dobrze zrozumiałeś. Musisz pobawić się tym. Zmieniaj te wartości procentowe przy ustawianiu TC i może wyjdzie Ci coś ciekawego A to, że najpierw 1/8 i tak dalej to tylko moja sugestia możesz lecieć np. od 1/32 w dół tak żeby haty przez całą sekwencję zwalniały - na przykład - albo jak tylko chcesz
Dziękówka po wieki! Postaram się efekty pracy nagrać na kamerze w hd, to posłuchacie co z tych kombinacji wyszło... Ale pewnie zanim to uczynię, trochę potrwa moja zabawa
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"