Gramofon,mikser, interfejs. Pytanie
-
- Padawan
Witam wszystkich na forum. Mam pytanie bo nie do końca rozumiem pare rzeczy . Jeżeli mam gramofon(Numark TT2000) wpięty w mikser(Gemini UMX9) i chciałbym wyjść z tego miksera na interfejs(scarlett2i2) używając kabli Cinch. I teraz problem jest taki że nie wiem czy wystarczy jeden kabel taki( z przejściówka na duży Jack): http://www.ionaudio.com/products/details/stereo-y-cable" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow. Mam taki kabel wpinam go w mikser a potem w wejście liniowe interfejsu i nie chce działać. I teraz nie wiem czy musze kupić 2 Cichce(MONO) i wyjść z miksera na 2 wejścia linie interfejsu ? Czy inny taki sam kabel ? Bo przecież przedwzmacniacza nie potrzebuje raczej.... Nie wiem, już głupieje od tych połączeń a chciałbym żeby wszystko działało.
-
- Pad1
A nie możesz od razu gramofonu do interfejsu?
Zakładając, że nie pomysliły ci się wejscia z wyjsciami i w programie jest dobrze wszystko ustawione, to dobre masz połączenie.
Nie potrzebujesz przedwzmacniacza.
Zakładając, że nie pomysliły ci się wejscia z wyjsciami i w programie jest dobrze wszystko ustawione, to dobre masz połączenie.
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
-
- Padawan
Wszystko śmiga już, wpiałem się do interfejsu 2 kablami Jack tylko że mono i jest juz ok. Tylko jeszcze nie rozgryzłem tego dlaczego jak puszczam jakiś winyl i chce go posłuchać to musze włączyć Abletona, chyba nie powinno tak być. A chciałbym
posłuchać nie używając mojego DAW. Gdyby ktoś przypadkiem wiedział o co chodzi to byłbym wdzięczny
posłuchać nie używając mojego DAW. Gdyby ktoś przypadkiem wiedział o co chodzi to byłbym wdzięczny
-
- Moderator
Jeżeli twój interfejs nie ma sprzętowego direct monitoringu [sprawdz na necie czy ma albo najlepiej w instrukcji obslugi] to bez DAW'a sobie nie posluchasz
-
- Padawan
A jak podlaczyć gramofon od razu do interfejsu ? Własnie chcialem to zrobic i po polaczeniu go bezposrednio do intefejsu gdy puszczam plyte cos tam slychac ale strasznie znieksztalcony sygnal jakies szumy cos takiego i muzyka cichutko gra w tle. Moze jest to winna uziemienia ? Bo tego nie polaczylem bo nie mam takiego kablagwozdziu pisze:A nie możesz od razu gramofonu do interfejsu?