Djshop.pl Open Day 2015

czyli pierdzioszenie o szopenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Witam,

Obrazek

Wybiera się ktoś oprócz mnie na ta akcję ?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
DirtyDrumzStudio
Moderator

Ja ;)
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

To już jest nas dwóch w sumie trzech bo biorę jeszcze swoją połowice przy okazji bo w niedzielę ma urodziny także będę miał upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu :D. A o której wjezdzasz?

DirtyDrumzStudio
Moderator

Ja tam będę od samego początku. Planowo mamy być przed 11 na miejscu.
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

To tak samo jak ja, widząc po FB ma być ponad 350 osób także szykuje gruba czopka i pewnie sporo sprzętu do oblukania , mam nadzieje że będzie nowa mpc touch .

DirtyDrumzStudio
Moderator

I jak wrażenia?
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Więc tak pojechalem z myślą o obczajeniu gramofonow i MPC touch której niestety nie było, a najaralem się na kontroler dj, fajne zabawki. Generalnie chciałem też zobaczyć ten wykład odnośniki homerecordingu ale gość trochę mnie rozczarował nie było nic o kwestii technicznej tylko ogolniki i generalnie tak troche bez pomysłu. Samo wydarzenie naprawdę fajne i moim zdaniem warto było przyjechac. A jak Ty uwazasz DirtyDrumzStudio ?

Awatar użytkownika
MARKOWY
Zwycięzca Ligi Bitów

Ja się zajawiłem :)
Spoko synthy, można było pokręcić, dzięki temu wiem że nigdy 3/4 z nich nie kupię :D
Wg mnie za dużo tych sterowników dla puszczaczy muzyki (nie mylić z DJ).
Na pierwszym wykładzie nie byłem, ale z tego co widze nie ma czego żałować.
U Eproma z tym monitorem to jakies jaja były, Makintosz nie mógł uciągnąć Serato z monitorem hd. To było kompletnie nie ogarnięte przez co połowa czasu zleciała na tym problemie. Trzeci wykład całkiem spoko. Ogólnie i tak na plus.
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

kazmisz pisze:Generalnie chciałem też zobaczyć ten wykład odnośniki homerecordingu ale gość trochę mnie rozczarował nie było nic o kwestii technicznej tylko ogolniki i generalnie tak troche bez pomysłu.
Wiesz realizacja nagrań to dość obszerny temat na który godzina, ba! nawet miesiac czasu to mało żeby coś tam ogarniać. On tylko podawał kierunek w jakim ludzie powinni iść [z naciskiem na edukacje muzyczną która powinna być fundamentem każdego z nas]. Zreszta konkrety mogles od niego uslyszec zadajac mu osobiscie pytanie ;)
MARKOWY pisze:U Eproma z tym monitorem to jakies jaja były, Makintosz nie mógł uciągnąć Serato z monitorem hd. To było kompletnie nie ogarnięte przez co połowa czasu zleciała na tym problemie.
Również nad tym ubolewałem mimo tego że nie jestem jakimś wielkim fanem DVSów to fajnie było zobaczyc rutynę Vazeego :D
MARKOWY pisze:Trzeci wykład całkiem spoko.
Według mnie ostatni i pierwszy wykład[w sumie to bardziej live act był niż wykład] najbardziej się spodobał.

Osobiście byłem pod wielkim wrażeniem Moog Mother 32. O ile w szkole uczyliśmy się programować min. Moog Little Phatty to według mnie Mother bije go możliwościami i ceną. Mother znalazł się już na mojej liście "must have"
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Wiesz realizacja nagrań to dość obszerny temat na który godzina, ba! nawet miesiac czasu to mało żeby coś tam ogarniać. On tylko podawał kierunek w jakim ludzie powinni iść [z naciskiem na edukacje muzyczną która powinna być fundamentem każdego z nas]. Zreszta konkrety mogles od niego uslyszec zadajac mu osobiscie pytanie ;)
Oczywiście mam tego świadomość i wiem o tym że nie jest to temat na godzine ale jednak chodziło mi bardziej o techniczne podejście do tematu, niż takie gadanie dla gadania.
ODPOWIEDZ