mpc2000 początkujący
-
- Padawan
Witam wszystkich serdecznie na forum.Jestem tutaj nowy i właśnie mam prośbe do doświadczonych beat makerów o małą pomoc w ogarnięciu mpcetki bo moja przygoda na niej dopiero się zaczyna ale niestety nie moge się połapać z tym wszystkim gdyż wcześniej tworzyłem bity w programach albo bawiłem się skreczowaniem na adapterach , teraz mam sprzęt i chciałbym go jakoś opanować ale nie mam pojęcia jak ,próbuje cały czas ale nie wiem co do czego.jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc to będe bardzo wdzięczny.pozdrawiam wszystkich yo
-
- Padawan
Jesli ktos ma instrukcje z tłumaczeniem na jezyk polski to przeslijcie mi na maila lisu.85@wp.pl z góry dziekoweczka pozdrawiam
-
- Padawan
- siemasz3
- Pad6
Łopata dla tego pana i nie żadna sztychówka tylko solidny rydel 
A że tak odpowiem - może jeszcze Ci bębny w warstwy poukładać i sekwencję wystukać?

A że tak odpowiem - może jeszcze Ci bębny w warstwy poukładać i sekwencję wystukać?
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Bardzo bym prosił o nie rozpowszechnianie naszego tłumaczenia instrukcji do 2000XL. Skąd wiem że nasze? Bo nie ma innych. Włożyliśmy w to z chłopakami sporo pracy a 30PLN za które można ją nabyć to kwota wręcz symboliczna.kejsu wrote:wyślij mi swoj mail to zgarniesz manuala PLtylko ja mam do 2kxl, wiele się raczej nie rózni
Wszystkich zainteresowanych instrukcjami do MPC500/1000/2000XL/2500 zapraszam na xxx
//Kolego proszę o nie odpisywanie na temat z września 2014 roku. Proszę również o nie reklamowanie swojego towaru (można to chyba tak nazwać?) w prawie każdym poście. Z góry dziękuję - pietruh.
-
- Pad1
Ulalala, to może kiedyś z ciekawości nabędę tą instrukcję po Polsku, może się przydać.
Co do ogarnięcia MPC... heh, nie wiem co to za problem : D
Ja pierw trzaskałem bity na trackerach i Fruicie, później napaliłem się na MPC-etki więc oglądałem sobie filmiki związane z MPC2000XL, zacząłem czytać to forum, oglądać jakieś beatmakingi itd z 2000XL, generalnie ze wszystkich samplerów, obczaiłem sobie wszystkie tutoriale do 2000Classic, jak już znalazłem zajebistą ofertę(bo zależało mi tylko na w 100% sprawnej MPC, niewazne w jakiej cenie) szybko ogarnąłem hajs, pojechałem, kupiłem, gościu mi jakieś podstawy tłumaczył,(ale co z tego, skoro i tak nie byłem w stanie tego zapamiętać, a i tak wolałem sobie w domu na spokojnie wszystko ogarnąć, bo już z podniety nie mogłem wytrzymać chciałem mieć ją jak najszybciej w domu) swoją drogą... koleś był trochę dziwny, kupił MPC, coś tam się pobawił, ale i tak robił bity na Abletonie a ona lezala praktycznie nie uzywana.... hmmm;|
Sprzedał MPC i chciał kupić jakiś kontroler, jakieś MPD, Mashine czy coś tam, nieważne zbaczam z tematu...
Ja już w pierwszy dzień umiałem wczytać sample i sobie wystukać jakiś bit, ogarnięcie całej MPC-etki zajęło mi jakiś tydzień(a wczesniej przeciez nie mialem stycznosci nawet z padami, kumpel przed kupnem MPC pozyczyl mi na parę dni ujowe MPD16 bodajze) więc leciutko z padami się już oswajałem.
Dalej to już tylko takie kwestie jak nauczenie się zgrywania ścieżek, oraz poznanie lepiej maszyny, bo na początku nawet nie wiedziałem, że można dźwięk metronomu zmienić.
Podsumowując... nie wiem, ja osobiście nie miałem najmniejszego problemu z ogarnięciem wszystkiego, powoli się uczę nowych patentów, ogarnięcie podstaw zajęło mi chwilę, polecam właśnie to forum, ponieważ tutaj naprawdę można dużo ciekawych rzeczy znaleźć.
A jeżeli chodzi o wideo, polecam kanał tego gościa
https://www.youtube.com/user/CLASSICILLSCHANNEL" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Pierwszy jego tutorial - https://www.youtube.com/watch?v=EkJ58Ah3ing" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Polecam Ci obejrzeć wszystkie odcinki(te tutoriale są do 2000Classic), od początku do końca obejrzyj, bo jak nawet teraz Cie nie interesuję nagrywanie sampli, to warto na przyszłość wiedzieć jak to zrobić. P.Z.D.R
Co do ogarnięcia MPC... heh, nie wiem co to za problem : D
Ja pierw trzaskałem bity na trackerach i Fruicie, później napaliłem się na MPC-etki więc oglądałem sobie filmiki związane z MPC2000XL, zacząłem czytać to forum, oglądać jakieś beatmakingi itd z 2000XL, generalnie ze wszystkich samplerów, obczaiłem sobie wszystkie tutoriale do 2000Classic, jak już znalazłem zajebistą ofertę(bo zależało mi tylko na w 100% sprawnej MPC, niewazne w jakiej cenie) szybko ogarnąłem hajs, pojechałem, kupiłem, gościu mi jakieś podstawy tłumaczył,(ale co z tego, skoro i tak nie byłem w stanie tego zapamiętać, a i tak wolałem sobie w domu na spokojnie wszystko ogarnąć, bo już z podniety nie mogłem wytrzymać chciałem mieć ją jak najszybciej w domu) swoją drogą... koleś był trochę dziwny, kupił MPC, coś tam się pobawił, ale i tak robił bity na Abletonie a ona lezala praktycznie nie uzywana.... hmmm;|
Sprzedał MPC i chciał kupić jakiś kontroler, jakieś MPD, Mashine czy coś tam, nieważne zbaczam z tematu...
Ja już w pierwszy dzień umiałem wczytać sample i sobie wystukać jakiś bit, ogarnięcie całej MPC-etki zajęło mi jakiś tydzień(a wczesniej przeciez nie mialem stycznosci nawet z padami, kumpel przed kupnem MPC pozyczyl mi na parę dni ujowe MPD16 bodajze) więc leciutko z padami się już oswajałem.
Dalej to już tylko takie kwestie jak nauczenie się zgrywania ścieżek, oraz poznanie lepiej maszyny, bo na początku nawet nie wiedziałem, że można dźwięk metronomu zmienić.
Podsumowując... nie wiem, ja osobiście nie miałem najmniejszego problemu z ogarnięciem wszystkiego, powoli się uczę nowych patentów, ogarnięcie podstaw zajęło mi chwilę, polecam właśnie to forum, ponieważ tutaj naprawdę można dużo ciekawych rzeczy znaleźć.
A jeżeli chodzi o wideo, polecam kanał tego gościa
https://www.youtube.com/user/CLASSICILLSCHANNEL" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Pierwszy jego tutorial - https://www.youtube.com/watch?v=EkJ58Ah3ing" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Polecam Ci obejrzeć wszystkie odcinki(te tutoriale są do 2000Classic), od początku do końca obejrzyj, bo jak nawet teraz Cie nie interesuję nagrywanie sampli, to warto na przyszłość wiedzieć jak to zrobić. P.Z.D.R
-
- Pad1
1. Sample nagrywaj a nie wgrywaj z dyskietki. Po to płacisz za sampler by z niego korzystać.
2. Tutoriale na YT, ja tak zaczynałem, każdy tak zaczynał tak naprawdę.
2. Tutoriale na YT, ja tak zaczynałem, każdy tak zaczynał tak naprawdę.
-
- Pad1
Tu podpisuję się rękoma i nogami, ale chyba nie tylko ja na początku bawiłem się samplami z paczek itd, jakoś zacząć trzeba jak się nie ma vinyli.vinylbreaker wrote:1. Sample nagrywaj a nie wgrywaj z dyskietki. Po to płacisz za sampler by z niego korzystać.