hxd 2 i mpc studio, ren

Nie trzeba wyjaśnać
ODPOWIEDZ
wito662590
Padawan

Witam wszystkich, przeczytalem chyba juz wszystkie tematy na forum o studio i wiekszosc jest strasznie cieta na ten kontroler :D no ale do rzeczy gram na perkusji hxd2 ale chcialbym zaczac grac troche inny rodzaj muzyki, razem ze znajomym on na klawiszach a ja caly podklad drummerski aczkolwiek na perce ciezko grac "hardbasy" strasznie meczace przy metalu czy rocku nie mialem z tym problemu :) znajomy polecil mi renaissance ale przyzwyczailem sie do pracy z dawem i ciezko mi sie z nim rozstac, studio przyciagnelo mnie swoim smuklym wygladem i cena, pakuje w plecak i jade do ziomka grac, a funkcje jakie ma sa wystarczajace reszte zrobie w bitwigu i vst od akai ale na renaissance mam wszystko pod reka bez koniecznosci podpinania pod kompa i cena 3razy tyle. Łeb mnie juz boli bo nie moge sie zdecydowac męcze ten temat od kilku dni macie jakies porady jak to pogodzic, studio ren a moze dalej perka, wybor sprzetu grajacego jest gorszy niz np. auta...[emoji27]

Ps. Pierwsza wersja postu byla dluga jak wypracowanie [emoji1] opisalem najkrocej jak tylko moglem.
Awatar użytkownika
MCH
Pad1

Z tego co piszesz to zwykłe pady po midi powinny Ci wystarczyć, czyli np takie AKAI MPD 218 czy 228 albo starsze modele na allegro jak znajdziesz MPD 24 czy 32 itp. 218 kosztuje 1/3 tego co STUDIO, jak masz zamiar używać tylko jako kontrolera midi nie obsługiwać MPC SOFT to zupełnie ci wystarczy .

Tak na marginesie to REN bez kompa ci też nie pójdzie, nie jest to standalone.
wito662590
Padawan

Dzieki za odpowiedz, znalazlem studio po tysiaku na allegro teraz tylko nauka mnie czeka :)
ODPOWIEDZ