Rochu MRG - Alfabet PROMO prod. Wodzu

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
wolfset

Rap Rochu beat oczywiście mój ;)
Dajcie znać jak wam leży. Chętnie wysłucham wszelkiej krytyki i rad ;)
Acha sample z płyty Marianny Wróblewskiej.
pozdro
[youtube]bvYhR7Fre8E[/youtube]
wolfset

no mordeczki, dzięki za dobre rady :|
pozdro
pietruh
Pad12

Hah, gdzieś zaginęło szefie w natłoku postów.
Powiem szczerze, że bicik fajny, przyjemny i dobrze leci. Nawijka trochę gorzej jak dla mnie. Te "S" mnie denerwuje bo mi wali po słuchawkach. Generalnie jest jakiś poziom, i jest ok, ale rap gry nie podbije póki co ten Pan :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
DirtyDrumzStudio
Moderator

Przedewszystkim za jasny wokal [prawdopodobnie źle dobrany mikrofon - tanie majki zazwyczaj maja okropną górę] to raz, dwa ze jest zbyt suchy [jakbys dodał delay typu slap echo czy jakis delikatny pogłos byłoby dużo lepiej] i trzy popracowałbym też trochę nad proporcjami [najlepiej je się robi na cicho ustawionym odsłuchu]
wolfset

mike jest ode mnie ze studia, to shure ksm27 więc jakiś mocno tani nie był ;) no pan raper wcina "ciacha" na sesji co mnie trochę denerwuje, i zapewne stąd kieroglify zamiast hieroglifów ;) bardzo dobra rada z poziomami, dzięki DDS :) ogólnie czekam na rady dotyczące sesji nagraniowych bo jeśli chodzi o biciory to jestem raczej pewny swojej pracy ;)
DirtyDrumzStudio
Moderator

wolfset wrote:mike jest ode mnie ze studia, to shure ksm27 więc jakiś mocno tani nie był
To nadal tzw budżetowa półka. W każdym razie do ogarnięcia tej nie przyjemnej góry możesz użyc symulacji pulteców jak np. PTH2A ktorego znajdziesz dolaczonego do kazdego numeru Estrady i Studio. Drugą rzeczą ktorą doradzam wokalistom jest taki prosty trening przed nagrywkami [troche smiesznie to wyglada ale naprawdę działa]:
[youtube]uoa4xhzCuyA[/youtube]
Jeżeli masz jakiekolwiek pytania apropo nagrywania itp to wal śmiało na priv
Post Reply