Siemano! Zawsze myślałem, że FL znam już dosyć dobrze, ale człowiek nie jest nieomylny, więc mam problem Konkretnie, ustawiłem wszystkie patterny na playliście w FL11, odtwarzam cały utwór i wszystko dobrze do momentu przejścia z refrenu do zwrotki.
Pokaże w czym problem:
SCREEN Z FL: http://www118.zippyshare.com/v/SNCsflbk/file.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
TRACK: [soundcloud][/soundcloud]
Werble mimo tego, że nie ma ich na playliście i mają włączoną opcję "cut itself" grają zarówno w czasie utworu, jak i po jego zakończeniu Ktoś wie jak rozwiązać ten kłopot? Anybody?
Problem z cut itself (werble) w czasie odtwarzania
- FanaticBeats22
- Pad1
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
- MadBullBeats
- Pad6
Musisz ustawić ten sam cut numer do tego co chcesz,żeby odcinało czyli jak np.werbel ma wpisaną cut 12 i cut by 12 to ten sam numer cut i cut by musi być do tego co ma odcinać - nie jestem na Fl więc Ci dokładnie nie powiem gdzie,kliknij na werbel i obczaj jaki ma numer cut I cutby chyba w opcji MISC o ile się nie mylę
- FanaticBeats22
- Pad1
Ok, już ogarniam. Dzięki za wskazówkę, napiszę zaraz czy zadziałałoKlijentEastwood pisze:Musisz ustawić ten sam cut numer do tego co chcesz,żeby odcinało czyli jak np.werbel ma wpisaną cut 12 i cut by 12 to ten sam numer cut i cut by musi być do tego co ma odcinać - nie jestem na Fl więc Ci dokładnie nie powiem gdzie,kliknij na werbel i obczaj jaki ma numer cut I cutby chyba w opcji MISC o ile się nie mylę
PS. Zmieniłem cut i cut by (jest w opcji MISC), ale nie zadziałało...
Nie wiem o co chodzi, bo mam np. 6 werbli na patternie i każdy ma inne cut i cut by, ale jak zmieniam to nic nie działa, klikam cut itself i zmienia na poprzednie wartości.
Pierwszy werbel ma cut 17 cut by 17 a ostatni cut 8 by 8
- MadBullBeats
- Pad6
Jak robiłem w Fl to dawałem te same wartości i trybiło więc nie wiem bo nie mam kompa teraz na urlopie jestem,nie wiem tylko czemu zmienia Ci wartości po zmianie,zaznacz wszystkie cut itself a potem zmien wszystkie na np.cut17 i cutby17 i puść track
- FanaticBeats22
- Pad1
Tylko, że u mnie od początku każdy werbel miał inne wartości a jak je zmieniłem na te same to nie zaskoczyło... No, ale spróbuje po raz kolejny to zrobić - mam nadzieje, że się udaKlijentEastwood pisze:Jak robiłem w Fl to dawałem te same wartości i trybiło więc nie wiem bo nie mam kompa teraz na urlopie jestem,nie wiem tylko czemu zmienia Ci wartości po zmianie,zaznacz wszystkie cut itself a potem zmien wszystkie na np.cut17 i cutby17 i puść track
- MadBullBeats
- Pad6
Tak jest,że każdy ma inne wartości np werbel ma cut1 cutby1 stopa cut2 cutby2 hat cut3 cutby3 więc klikasz cut itself na paternie a potem w MISC zmieniasz wartości na jakie chcesz a w Twoim przypadku takie same jak ma werbel
- FanaticBeats22
- Pad1
Po kilku próbach i odnalezieniu odpowiednich wejść i wyjść, udało sięKlijentEastwood pisze:Tak jest,że każdy ma inne wartości np werbel ma cut1 cutby1 stopa cut2 cutby2 hat cut3 cutby3 więc klikasz cut itself na paternie a potem w MISC zmieniasz wartości na jakie chcesz a w Twoim przypadku takie same jak ma werbel
Nie do końca teraz pamiętam jak to zrobiłem, ale grunt, że działa jak należy
Dzięki za pomoc KlijentEastwood! Sam bym tego nie rozwiązał Temat do zamknięcia