MPK MINI MK2

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)
ODPOWIEDZ
Leniwy
Padawan

Witam :D
Jestem po raz pierwszy na tego typu forum, lecz jestem do tego zmuszony, gdyż mam spory kłopot.
Sprawa wygląda tak, od jakiś 2 tygodni posiadam mpk mini mk2, dzięki kluczom itd. pobrałem MPC Essentials i zdążyłem już nawet pociąć sampel i dodać stopy, klaśnięcia, następnie chciałem dodać bas, tutaj napotkałem kłopot, pobrałem program który dostałem od akai do basu "wooble" podłączyłem do programu MPC jako plugin, lecz nie wiem jak dołożyć ten bass na resztę, mogę jedynie dodać jako następny takt(?) nie wiem jak to nazwać, nie mogę ich na siebie nałożyć, gdy próbuję, dźwięki stopy itp. zamieniają się na dźwięki basu.
Nie wiem czy w dobrym miejscu temat, bardzo byłbym wdzięczny za pomoc, gdyż chcę w końcu zrobić ten 1 bit :D
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2

A nagrywasz go na osobnym tracku?Pokombinuj z ustawieniami Mono, Phono,nie wiem gdzie go masz ale na MPC jest to zakładka "program edit" ;)
Leniwy
Padawan

Gdy klikam mono to nawet sampel gra mi tylko przez moment, a reszty nie zmienia. Może kolega mnie nie zrozumiał. Ten "takt" który miałem na myśli to w MPC nazywa się "sequence", wtedy mogę nagrać bass, lecz on jest wtedy bez całej reszty, a gdy tego nie zrobię, tylko załączę plugin na to co mam, to wszystkie dźwięki zamieniają się na bas z wooble. Mam na myśli żeby zrobić coś w stylu.. scalić oby dwie sequence jakie mam lub wgl w inny sposób, ale na tej podstawie.
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Sequence czyli sekwencja na sekwencje składają się tracki, żeby w jednej sekwencji słyszalne były różne dźwięki czyli z pluginow i sampli na przykład, należy na każdym tracku ustawiać inny element układanki czyli 1 track sampel , 2 track plugin . łatwiej chyba nie można tego wytłumaczyć

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
WodzuBeats
Pad1

Mordeczko, nigdy nie uzywałem essential, ale coś czuję, że nie jest to raczej oprogramowanie na którym stworzysz bardziej skomplikowane projekty. Dlatego lepiej od razu zainstaluj sobie jakiś porządny daw (np darmowego reaper'a) gdzie będziesz mógł odpalić sobie jakiś sampler vst i kilka innych wtyczek z brzmieniami. Na pewno będzie to lepsza opcja niż ten essential ;)
https://soundcloud.com/ukasz-uszczy-ski" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ODPOWIEDZ