Witam
Zastanawiam się który sampler wybrać ??
Jeszcze nie miałem MPC i chciałbym się poradzić który wybrać , i nie chce wywalać kasy na marne . MPC 1000 V2 jest nowe i Pady mogą być mało zjechane niż w MPC 2000 starszym modelu .......
Co mam wybrać ??
Sam jestem za MPC 1000 bo jest nowsze ale nie wiem czy lepsze ??
Zanim założysz podobny wątek to proponuję przejrzeć i poczytać odpowiednie działy...
I na przyszłość używać takiej malutkiej ikonki z koszem na śmieci jak Ci się zdubluje post
Około 1,5k bez JJOS to chyba uczciwa propozycja. Takie 1800 to już z JJOS a więcej to jak dla mnie JJOS i wbudowany dysk Oczywiście to tylko moja opinia.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Całkiem tani ten Roland ale bardziej jestem za kupnem MPC
Fajna oferta ale brak tele i jeszcze 8dni do końca ale też tam może coś wylicytuje aż mi kasy zabraknie http://allegro.pl/akai-mpc-1000-v2-128m ... 97700.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Dzięki za ciekawe propozycje i opinie czekam na więcej
Wydaje się spoko i ciekawie niby są otarcia ale pisze że stan techniczny "bardzo dobry" do tego dyskietki full opcja
Ale dla takiej osoby jak ja bez styczności z MPC w życiu to nie wiem czy to jest dobra rada ale nie chce wywalać kasy a za tydzień dokładać się do niej czy to nie jest aż tak wadliwe ??
spoko ta 2000 ale pakowanie sie w dyskietki to troche kiepska sprawa, malo pamieci, dlugo sie wszystko wczytuje no i nie jest to trwaly nosnik danych. Ja mam w mojej 2kxl zipy, maja wiecej pamieci, ale nieraz mi wyskoczyl disk read error i masz po bicie. Dlatego zamowilem czytnik cf i teraz nie potrafie sobie poradzic z aktualizacja systemu. 1000 na pewno bedzie mniej awaryjna, ma wiecej funkcji, jest tansza itp. ale 2k wszystkie braki wynagradza swoim niepowtarzalnym urokiem w ktorym jestem zakochany
Jezeli nigdy nie miales w reku mpc to obojetnie czy wybierzesz 2000 czy 1000. Kazda mpc obsluguje sie praktycznie tak samo [roznia sie tylko niektorymi funkcjami]. Jedyne na co zwrocilbym uwage przy zakupie [jezeli ma byc to mpc na lata a nie na chwilowa zajawke] to dostepnosc czesci. do 1000 bez problemu kupisz wszystko, natomiast do 2000 tez procz ekranu lcd. Jezeli pojawi ci sie martwa linia na 2000 to juz po ptakach, poniewaz nowki juz nie kupisz [jest to pewna wada fabryczna]. Owszem 2000 ma swoj urok ale jezeli ktos chce ja kupic dla wygladu i bycia na sile old schoolowym to zycze powodzenia
hereek wrote:Jak to się mówi stare ale JARE !!
Ale do MPC 2000 dało bys się dodać dysk twardy jak tak to zmienia bardzo dużo ???
2k ma swój urok jak jest taka jaką ją stworzono. Pomysły wkładania w nią dysków, czytników kart CF, lokówek, pralek, ekspresów do kawy i wszystkiego byle ją unowocześnić jest wg mnie niepotrzebne, bo można po prostu wziąć nowszą maszynkę.