Kwestia nagłośnienia (gramofon+MPC1000)

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Steff
Padawan

Witam,

Mam pytanie.Jak wygląda sprawa z głośnikami do całego sprzętu? Jeżeli podpinam głośniki do MPC to mam dźwięk z MPC. Więc co wtedy z dźwiękiem gramofonu, który mam podpięty do amplitunera, a amplituner do MPC? Jak uzyskam z niego dźwięk (gramofonu)? Czy w momencie jak będę nagrywał określony fragment na pady, to MPC odtworzy mi dźwięk bezpośrednio z gramofonu "na żywo"? Nie wiem czy jasno to opisałem ale mam nadzieję. :V
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

szukaj input thru w mp
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Steff
Padawan

W mp? Nie znam się na skrótach... Mógłbyś jaśniej wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

sorry ale jak tak po murzyńsku mp=mpc :D :D :D
szukaj opcji input thru którą masz włączyć, nie podaję gdzie jej szukać bo w zależności od systemu jest ona w różnych miejscach, zresztą manual nie gryzie ;)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Steff
Padawan

Dzięki dzięki, lecz nie posiadam jeszcze MPC. Dopiero przymierzam się do kupna, ale chcę ogarnąć trochę wiedzy zanim się zdecyduję. Rozważam pomiędzy MPC 1000 a MPC 500. Wiem że 1000 się lepiej prezentuje nawet ze względu na większy ekran i rozmieszczenie przycisków, ale myślę nad 500 bo chyba mnie nie stać na 1000. Co myślicie? Lepiej na początek zakupić 500, czy dozbierać na tą tysiączkę?
Awatar użytkownika
WodzuBeats
Pad1

Ktoś wystawił rolanda mv8800 na Allegro za 1600 leć jutro po pożyczkę i nie pożałujesz ;)
https://soundcloud.com/ukasz-uszczy-ski" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
Steff
Padawan

Wow, nie wątpię, że byłbym zadowolony. Problem w tym, że nie mogę sobie w tej chwili pozwolić. No trudno, może w niedługim czasie ktoś wystawi MPC 1000 w jakiejś niskiej cenie. Jak będę miał kupować to jeszcze na forum zapytam czy ktoś nie sprzedaje. W kazdym razie - dzięki za info!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Nie ma różnicy, bo bity i tak same się nie zrobią .
Awatar użytkownika
WodzuBeats
Pad1

To prawda ja np. całe popołudnie nie mogę na mv bita na ligę skleić :wtf: :wtf: :wtf:
https://soundcloud.com/ukasz-uszczy-ski" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
Steff
Padawan

No tak, ale jednak pewne różnice między tymi dwoma modelami istnieją. Mniej lub bardziej istotne.
Awatar użytkownika
WodzuBeats
Pad1

ODPOWIEDZ