Siema,
Nie interesuję się za bardzo innymi typami muzyki niż rap i ostatnio ciężko mi znaleźć coś do samplu.
Możecie mi podać jakiś autorów(ew. albumy bo tytułów nie podawajcie - za łatwo by było)
Dzięki. Elo.
Autorzy - Jakich samplować?
- DonPadzior
- Admin
Jak masz jakieś iDevice to polecam DISCOVR MUSIC lub iCRATES.
[youtube][/youtube]
alternatywnie możesz kliknąć w ---> TEN LINK <---
lub po prostu wyszukać jakichś stacji radiowych które streamują dobrą muzykę i dopasowują ją do twoich preferencji na podstawie arrtystów dodanych do ulubionych.
EDIT: Poprawiłem dolny link żeby nie sugerował artystów na starcie
[youtube][/youtube]
alternatywnie możesz kliknąć w ---> TEN LINK <---
lub po prostu wyszukać jakichś stacji radiowych które streamują dobrą muzykę i dopasowują ją do twoich preferencji na podstawie arrtystów dodanych do ulubionych.
EDIT: Poprawiłem dolny link żeby nie sugerował artystów na starcie
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- dudi
- Pad16
pietruh wal wszystko, nieraz trzeba przerzucić kilka płyt zanim znajdzie się wymarzony sampelek no i jak chcesz produkować to MUSISZ ZACZĄĆ interesować się muzyką i innymi gatunkami Raz, że ulepszasz digging, a dwa, że rozwijasz się słuchając jazzu, soulu, rocka, czy nawet country. Nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie na coś trafisz
- lombardo
- Pad2
...ja pierdyle, gdzie te czasy? teraz sie poczulem jak dziadek cd'ki to byla nowosc za moich czasow, kasety na porzadku dziennym, ale wiekszosci sie mowilo, rodzice maja jakies stare winyle... God Damn, czy ja juz naprawde tak sie starzeje? "_pietruh pisze:Hajsu brak. Ale rodzice mają jakąś stare cd'ki a dziadkowie kaseciaki więc jak na razie dam radę
- dudi
- Pad16
chodziło się z walkmanem, biedowało się na baterie, nakręcało taśmę ołówkiem CD... pamiętam jak na całym osiedlu jeden kumpel miał nagrywarkę i zdzierał z nas ciężkie hajsy jak coś ktoś chciał i jak czysta płyta CD kosztowała "majątek"lombardo pisze:...ja pierdyle, gdzie te czasy? teraz sie poczulem jak dziadek cd'ki to byla nowosc za moich czasow, kasety na porzadku dziennym, ale wiekszosci sie mowilo, rodzice maja jakies stare winyle... God Damn, czy ja juz naprawde tak sie starzeje? "_pietruh pisze:Hajsu brak. Ale rodzice mają jakąś stare cd'ki a dziadkowie kaseciaki więc jak na razie dam radę
Ustawiało się żeby pograć na pegazusie, chodziło się do salonów gier popykać w Tekkena i ISS'a na PlayStation (najpierw na szaraczku, potem na PS ONE na bogato ). Zbierało się obrazki z gum TURBO. I mówię to ja - 26 młodzieniec hahah który wspomina tamte czasy właśnie jak jakiś dziadek. Co to się porobiło, olaboga
- lombardo
- Pad2
hahah, dokladnie, a kasety sie u ruskich na targu kupowalo, bo sklep muzyczny to z latarka i fakt za nagrywanie plyt kasowali jak za zborze , zbieralo sie karteczki z notesow i gralo w tazo nic tam, wracajac do tematu, to robienie bitu to pikus w porownaniu z poszukiwaniem dobrego sampla, powodzenia yo
-
- Pad1
W zależności z czego chcesz samplować. Jeśli z placków to polecam przeróżne sklepy i antykwariaty zagraniczne z płytami, oczywiście wszystko online. Wyszukaj w google, jest takich sklepów multum i w większości dobrych sklepów można odsłuchiwać po jednym lub więcej utworów z placków a jeśli nie, to szukasz na youtube i słuchasz a dopiero później zamawiasz płytę. Ja czasem potrafię przesiedzieć cały dzień, szukać i słuchać. Tutaj masz przykładowy link sklepu z Francji http://www.cdandlp.com/en/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow . Jeśli samplujesz z mp3 to wiadomo szukasz kawałków na youtube i ściągasz płytkę lub kawałek z internetu. Jeśli sądzisz, że ktoś poda Ci np konkretnego wykonawcę to wybacz kolego ale ja tym kimś nie będę, nie tędy droga. Cała przyjemność siedzieć, szukać, słuchać i wyhaczać coś co Cię interesuję. Po 1 ćwiczysz słuch, po 2 odcinasz się od wszystkiego i masz swój świat, relaksujesz się i inaczej być nie może. Każdemu też jeden i ten sam sampelek może inaczej leżeć. Kwestia gustu, upodobań i wyobraźni. Pozdro
- jacai
- Pad7
Kumpel mi mówił, że spoko kawałek Ona tańczy dla mnie czy coś, ponoć można z tego zrobić hit, chociaż nie słyszałem więc nie wiem
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;