Witam, jako ze Jestem tu nowy wypadalo by cos o sobie napisac, a wiec w muzyce siedzie ok. dwa lata, daw z jakiego korzystam to ableton, posiadam mocnego kompa, klawisze midi alesis q49 oraz akai apc key 25, Ogarniam cala mase wtyczek etc, wiem juz co z czym sie je...
Planuje na dniach zamowic sprzet do domowego studia, wybor padl na dwa synciaki i sampler : Arturia MicroBrute, Novation MiniNova, Korg Electribe Sampler, monitory krk...
Problem mam przy wyborze interfesju audio...nie znam sie za bardzo na tego rodzaju sprzecie wiem tylko ze potrzebuje...interfejs z usb, 24 bity i co najmniej 3 wejscia liniowe 1/4 na te sprzetowe instrumenty,
mysle o tych interfejsach:
skylark.com.pl/focusrite-scarlett-6i6/ karta wydaje sie ok stery itd ale posiada 2 line inputs, wiec chyba za malo ? gdzie podlancze 3 instrument ?
skylark.com.pl/akai-eie-pro/ natomiast tu mam 4 wejscia liniowe ale czytalem ze ten model ma slabe stery i sie wysypuje
doradzi mi ktos kto sie zna... co mam w koncu wybrac ???
na interfejs chce przeznaczyc ok 1000 pln
-pzdr
Pomoc w wyborze interfejsu audio - pilne
-
- Padawan
Dzieki za info... znalazlem nowke focusrite 18i8 w cenie 1199 pln... w cenie nieco nizszeej w tym samym sklepie dodaja ciekawe sluchawki.
-Czyli mam rozumiec ze interfejs focusrite-scarlett-6i6 nie ma mozliwosci na podlanczenie 3 instrumentow typu klawisz...
-Czyli mam rozumiec ze interfejs focusrite-scarlett-6i6 nie ma mozliwosci na podlanczenie 3 instrumentow typu klawisz...
-
- Moderator
Ten focusrite [6i6] troche za mały jest na ta ilość sprzętu który posiadasz [lub zamierzasz zdobyć]. Musi byc to na gwałt nówka czy używki też wchodza w grę?
-
- Moderator
Nie a skąd taka myśl?Rossi wrote:...masz na sprzedasz interfejs Focusrite 18i8 ???
-
- Padawan
DirtyDrumzStudio wrote:Nie a skąd taka myśl?Rossi wrote:...masz na sprzedasz interfejs Focusrite 18i8 ???
Spoko, tak jakos odebralem Twoj post, no nie powiem ze mogla by byc nawet i uzywka...
Ktos moze poleci jakis inny interfejs z taka iloscia wejsc liniowych...
Nie wiem czy jest sens pchac sie w mikser ??? niby te tanie sa slabej jakosci, a jakosc dzwieku czy latencja zalezy od najslabszego elementu w mikserze... poprawcie mnie jesli sie myle
-
- Padawan
Hehe no nie znam sie w temacie interfejsy, miksery audio...
taki mikser ma wbudowu jakis tam interfejs, stad ta latencja.
chodzi mi o taki sprzet http://skylark.com.pl/mackie-profx8v2/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
taki mikser ma wbudowu jakis tam interfejs, stad ta latencja.
chodzi mi o taki sprzet http://skylark.com.pl/mackie-profx8v2/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Padawan
Jak mozesz to zostaw tu cos po sobie, Jesli oczywiscie grzeszysz wiedza, wszystko jest mi pomocne,
Ja dopiero zaczynam budowac studio, stad niektore moje pytania wydaja sie blache.
Na dniach zamawiam sprzet i spieszy mi sie.
Rozgladam sie za Focusrite Scarlett 18i8 nowka lub uzywka.
Ja dopiero zaczynam budowac studio, stad niektore moje pytania wydaja sie blache.
Na dniach zamawiam sprzet i spieszy mi sie.
Rozgladam sie za Focusrite Scarlett 18i8 nowka lub uzywka.
- raga138
- Pad1
Poczytaj sobie troche czym jest interfejs a czym mixer i bedziesz mial o wiele latwiej znalezc sprzet, ktory bedzie ci potrzebny lub taki ktory ci sie nie przyda. Jak budujesz studio domowe to warto tez dac szanse uzywanym rzeczom bardziej pro i np. mozesz sobie racka postawic. Jak bardziej minimal i przenosnie to taki interfejs tez bardzo dobra opcja. Byle cos kupic z zapasem wejsc itd ale takich ktore ci sie faktycznie przydadza