Pewnie było to poruszane 1001 razy ale nie mogłem znaleźć na froum.
Chodzi o to że jak nagrywam (cokolwiek) na recoding i później to otwarzam lub wrzucam na pady grac ciszej i to nie ze troszkę tylko mniej więcej o połowę. Próbowałem cos tam mieszać z trooshcolem (jakoś tak się pisze) i pokrętłem od rec ale efekt ten sam
pomocy odbior
Małe problemo
- dudi
- Pad16
Ciszej, ale w stosunku do czego?
Poziom sygnału jaki MPCtka otrzymuje pokazuje ci się przecież, a "trooshcol", który jest również zwany treshold'em to próg, od którego sygnał wpadający do maszynki zaczyna się nagrywać. Warto przejrzeć instrukcję i zapoznać się z kilkoma podstawowymi kwestiami, bo kręcenie na pałkę może jednak nie przynieść pożądanego efektu.
Poziom sygnału jaki MPCtka otrzymuje pokazuje ci się przecież, a "trooshcol", który jest również zwany treshold'em to próg, od którego sygnał wpadający do maszynki zaczyna się nagrywać. Warto przejrzeć instrukcję i zapoznać się z kilkoma podstawowymi kwestiami, bo kręcenie na pałkę może jednak nie przynieść pożądanego efektu.
-
- Moderator
1. Instrukcje do KAŻDEJ mpc możesz sciągnąc za free z oficjalnej strony Akai
2. Masz obok pokrętła REC pokrętło Master Volume które odpowiada za głośność wyjściową [czyli ta ktora wchodzisz do komputera].
3. Sprawdz ustawienie Gain/Trim w swoim interfejsie
2. Masz obok pokrętła REC pokrętło Master Volume które odpowiada za głośność wyjściową [czyli ta ktora wchodzisz do komputera].
3. Sprawdz ustawienie Gain/Trim w swoim interfejsie