Witam. Jestem posiadaczem MPC 4000. Jakiś czas temu wracam z delegacji spragniony zrobieniem czegoś nowego. Naciskam Power i zonk, mpc-tka nawet nie drgneła. Totalnie nic tak jakby była odłączona od prądu. Przeszukałem więc forum i znalazłem ze może być to wina jakiegoś przepalonego bezpiecznika. Wiec otworzyłem pudło żeby ogarnąć gdzie może znajdować się dany bezpiecznik. W międzyczasie wpadłem na pomysł żeby wyjąć i włożyć baterie, ponieważ pomyślałem ze zresetuje to wszystkie ustawienia. Ku mojemu zdziwieniu mpc ruszyło jednak teraz nie zapamiętuje ustawień. Przy każdym włączeniu musze od nowa ustawiać zegar. próbkowanie, ustawienia synchronizacji z kompem itp. Ktoś wie ocb?
Drugie moje pytanie kieruje do posiadaczy macków. Jako ze jestem świeżym użytkownikiem maca i nie dorobiłem się jeszcze dobrej dzwiękówki. Chciałem tymczasowo połączyć mpc kablem midi na usb. system niby wszystko widzi itd ale mpc nie wysyła ani nie odbiera komunikatów midi do maka. Dodam ze jak podłącze klawisze na tym kablu jest tez ten sam problem. Wiec to raczej wina ustawień niż samej mpc
MPC 4000 PROBLEM
-
- Padawan
Dobra problemy ogarnięte. Wymieniłem baterie oraz zaopatrzyłem się w nowy kabel midi http://www.m-audio.com/products/view/uno#.VwPKtxOLRPU" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow. Wie ktoś czy da się na takim kablu ustawić zeby daw sterował mpc-tką za pomocą midi clock albo time code.
- DonPadzior
- Admin
da się
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.