Autorzy - Jakich samplować?

czyli pierdzioszenie o szopenie
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

na szczęście robotę mam taką, że sam sobie szperam na YT tudzież w winampie :)
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Jak cię katują radiem czas zmienić pracę :P
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
CarolYo
Pad4

żeby uniknąć takiego syfu jaki w radiu w kółko leci, trzeba by było zatrudnić się w leśniczówce! :D
MPC takes me to outher SPACE!!
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
djfunnynut
Pad4

Może w drugą stronę:
Jakich kawałków lub wykonawców nie samplujecie? z "szacunku do twórczości" lub piosenki ważne w waszym życiu.

Ja ostatnio przy słuchaniu instrumentali na yt słyszałem sampel w całości zerżniety z utworu "w wielkim mieście" Raz Dwa Trzy...
Dobrze,że to bez rapowania...ale i tak:
Profanacja!
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Ja osobiście nie mam jakiejś listy typu "to samplować a tego nie", wszystko wychodzi w praniu i de facto są kawałki które nawet jeżeli posiadałyby dźwiek któreko szukam od tygodnia to i tak bym nie zerżnął :/

np:
John Lennon - Imagine
Queen - Bohemian Rhapsody
Pink Floyd - Another Brick In The Wall
Led Zeppelin - Stairway to Heaven (najlepsze solo gitarowe wszechczasów IMHO)
Doobie Brothers - Long Train Running
Steppenwolf - Born To Be Wild
Lynkin Skybird - Sweet Home Alabama
Motorhead - Ace Of Spades
The Cardigans - My Favourite Game

Tyle moge wymyslic ot tak na poczekaniu, tak jak pisalem wszystko wychodzi w praniu i praktycznie wygkląda to tak ze słuchając kawałka, nagle zapala sie jakaś lampka z tyłu głowy i włącza sięo alarm..."nie....nie zrobie im tego...:D :D :D".
Generalnie kapele takie jak: Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles, Status Quo (zsamplowałem kiedyś) są raczej dla mnie typem "no go" - chociaz są wyjątki od reguły :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
ODPOWIEDZ