Jaki poziom trudności występuje w MPC 2000 XL ...

Wszystko na temat legendarnych MPC2000 i MPC2000xl.
Post Reply
Paradinas
Padawan

...w porównaniu z innymi samplerami ?
pietruh
Pad12

Jak umiesz trochę dukać po angielsku to ogarniesz. - Taki jest ten poziom.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
MadBullBeats
Pad6

Tu powinno paść pytanie jak bardzo Mpc2000xl jest ograniczone względem innych Mpc-etek,zależy też o co Ci chodzi i czego szukasz w tym akurat modelu - trzeba kombinować (chociażby nie ma tu przydatnych dla niektórych mute grup) a co do padów to narazie najlepsze w dotyku na jakich grałem,sama Mpc-etka bardzo intuicyjna jak i reszta modeli - podstawy używania są na YT po angielsku w przejżystych fimach reszty sam powinieneś się domyśleć
DirtyDrumzStudio
Moderator

mpc sa prostymi urzadzeniami i jezeli potrafisz czytać to majac instrukcje jestes w stanie w ciagu 1 dnia ja rozkminic ;)
MadBullBeats
Pad6

Prawda to polać mu :V
JackNigga
Pad2

MadBullBeats wrote:Tu powinno paść pytanie jak bardzo Mpc2000xl jest ograniczone względem innych Mpc-etek,zależy też o co Ci chodzi i czego szukasz w tym akurat modelu - trzeba kombinować (chociażby nie ma tu przydatnych dla niektórych mute grup) a co do padów to narazie najlepsze w dotyku na jakich grałem,sama Mpc-etka bardzo intuicyjna jak i reszta modeli - podstawy używania są na YT po angielsku w przejżystych fimach reszty sam powinieneś się domyśleć
Dobrze powiedziane.
Brak funkcji "Mute Group" to dla mnie największa bolączka w kontekście starszych MPCtek. Przeżyję wszystko, ale jak nie mogę ustawić, aby wszystkie pady ucinały się wzajemnie, to trochę lipa, bo nie można wtedy swobodnie "komponować" swojej wizji. Jedyne wyjście to ustawić by pad grał tak długo jak go trzymasz wciśniętego i w ten sposób grać samplami.
Druga, nieco mniejsza bolączka, o której tylko słyszałem, to brak możliwości odsłuchu sampla podczas przyporządkowywania go do danego pada.
Trzecia, najmniejsza bolączka, to "lewostronny" układ. MPC2000 i MPC2000XL to jedyne MPCtki, które mają przyciski kontrolujące po lewej stronie od padów. Niektórych to deprymuje, ale idzie się przyzwyczaić i to szybciej niż by się zdawało.

Tak czy inaczej, z chęcią bym trochę podziałał na MPC2000XL, bo o jej niesamowitych w dotyku i dynamice padach krążą już niemal legendy. Podobno najlepsze pady ze wszystkich modeli MPC.
Tak samo masywnie wyglądający jog-wheel, oraz stawiany ekranik przy stosunkowo niewielkim rozmiarze maszyny to dla mnie czynniki świadczące o wygodzie pracy.
MadBullBeats
Pad6

@JackNigga a tu ostatnio niespodzianka,bo wchodzę na instagrama a tam koleżka pokazuje dyskietke z jakimś programem,który stworzył wkłada do 2KXL i Mute Grupy chodzą jak szalone,co prawda nie na wszystkie pady bo podajże na 9,ale chodzą :D Ja tam lubuju moją Mpcete a pady są naprawde najlepsze to nie mit :V
Post Reply