Dlaczego przypisując 8 wyjść do miksera, nagle wszystkie kanały grają z taką samą głośnością? To znaczy po pierwsze nie działają efekty... te w MPC, np reverb, po drugie kręcąc w ekranie miksera, ściszam np pad nr 1 do zera, a głośność wcale się nie zmienia.
Niby logiczne, że skoro przypisałem to do konsolety, to tam steruję głośnoscią, eq i efektami, ale co mam zrobić skoro chcę przypisać parę sampli pod jeden kanał, ale w MPC sobie ustawić już głośność poszczególnych cięć, bo przecież nie wszystkie są jednakowej głośności...?
A więc dlaczego nagle znikają wcześniej nałożone efekty i znika możliwość sterowania głośnością z pokładu MPC? Da się coś z tym zrobić, czy tak już jest i nic na to nie poradzi się? Bo jak nie ma możliwości zmiany, to w takim razie jest bez sensu... ponieważ co mam zrobić w sytuacji gdy są zlayerowane ze sobą 2 werble i chcę ustawić osobną głośność dla każdego z nich, np tego jednego chcę mniej, a tego drugiego chcę trochę więcej. Znika możliwość pełnej kontroli brzmienia.
Przypisywanie 8-outs MPC2000XL
-
- Moderator
Jezeli masz zsynchronizowana mpc z daw po midi to zgraj sygnal na 2 razy.