Nuty Na Padach
-
- Pad1
Chciałbym się w końcu dowiedzieć jak to wygląda dokładnie, rozłożenie nut na wszystkich padach, szukałem niejednokrotnie w necie jakiegoś zdjęcia gdzie są pozaznaczane nuty i nic takiego niestety nie znalazłem. A fajnie by było mieć jakieś zdjęcie/lub wiedzieć na danym padzie jaka jest nuta.
- DonPadzior
- Admin
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Moderator
Rozumiem że to sarkazm?Przem wrote:Jakie pytanie....
Szok...........
Przecież oczywistym jest to, że skoro masz 16 padów to nuty na nich to SZESNASTKI
-
- Pad1
miał być.. ale może faktycznie mi nie wyszło.DirtyDrumzStudio wrote:Rozumiem że to sarkazm?Przem wrote:Jakie pytanie....
Szok...........
Przecież oczywistym jest to, że skoro masz 16 padów to nuty na nich to SZESNASTKI
(wykreślić z listy "do zrobienia w życiu" karierę komika)
jeśli mamy być dokładni to na 116 str manuala jakże wspaniałej maszyny przeczytamy :(komu się chce czytać takie rzeczy.. pomijając fakt, że NOTE NUMBER wyświetla się przy każdej próbie programowania pada)totepady wrote:http://www.electronics.dit.ie/staff/tsc ... ctaves.htm
PAD A Pad 1-16 = 35 - 50
PAD B Pad 1-16 = 51 - 66
PAD C Pad 1-16 = 67 - 82
PAD D Pad 1-16 = 83 - 98
Oczywiście jest to PRESET
Pierwsze podstawowe pytanie: co koleżka ma na myśli używając słowa "NUTA"?
-
- Pad1
ok, chodzi Ci o wysokość dźwięku.Sox wrote:Ummm - C5, D5, A5, E4, F4 itd?
następne pytania:
czy masz podpiętą klawiaturę midi? (pytanie dotyczy tego, który pad odpowiada, któremu klawiszowi?)
czy też chodzi Ci o funkcję "16 level" - note variation?
- MadBullBeats
- Pad6
Wejdz sobie w YT wyszukaj VerySickBeats i w jego filmikach jest to czego szukasz - ciekawy kanał tak czy siak można dużo się dowiedzieć
-
- Pad1
mylisz się. właśnie jest z tym mały galimatias i tak myślałem, że o to Ci chodzi.Sox wrote:podejrzewam, że skoro podłączyłbym klawiaturę midi, to wszystkie nuty(Jak ja sobie to nazywam) będą rozłożone tak jak powinny być na klawiaturze, no chyba, że się mylę...
niestety musisz pouczyć się podstaw teorii muzyki
jeżeli masz dźwięk C zsamplowany na pierwszym padzie to kolejne będą o pół tonu wyższe (sprawdź tabelkę od totepady)