MPC1K+Axiom25

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
niwy
Padawan

Witajcie !!
Tak jak w temacie sprawa tyczy się mpc1000 i połączenia za pomocą kabli midi klawiatury axiom 25. Mam z tym mianowicie problem, podłączeniu i u stawieniu midi w mpc klawiatura nie odbiera i nie wysyła sygnału. A chciał bym na niej wgrywać akordy.

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić, ustawić ? Nadmienie ze nie posiadam instrukcji do mpcki i axiom-a.

Z góry dzieki za pomoc.

ps. tematy które są na forum przejrzałem wszystkie i nie pomógł mi żaden :(
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

przełącz z usb midi na midi po kablu, jak się to robi dowiesz się z instrukcji której nie posiadasz ale w 5 sekund możesz ściągnąć ze strony m-audio. Informacje ci potrzebne są na stronie 8 i 11. bez obrazy (bo po takich tekstach ludzie z reguły się obrażają) ale ludzie są zbyt leniwi i chcieliby wszystko mieć podstawione pod ryj na srebrnym talerzu. Znudziło mi się rozwiązywać problemy innych ale zawsze jestem gotów naprowadzić na dobrą scieżkę :P
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
niwy
Padawan

O ile jest to dobra instrukcja bo jest. To nie jestem w stanie tego ustawić porostu nie mam pojęcia dla czego :(

http://www.indiana.edu/~audioweb/T452/Axiom25_UG.pdf
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

25-note version:
Press the Advanced button.
Press the MIDI Out key to activate MIDI Out from USB.
You will see a MIDI plug symbol appear on the LCD display.
To turn MIDI Out from USB mode back off, repeat these steps. When you do this, the MIDI plug symbol
disappears

:)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
niwy
Padawan

Dokładnie to robie. Ale chyba bede musiał odpiąć kable usb od Axiom-a i zakupić zasilacz bo wydaje mi sie ze to przeszkadza.
ODPOWIEDZ