Jakie mieliscie/ macie npc w kolekcji?p

czyli pierdzioszenie o szopenie
Post Reply
SkynetHeadquarters
Padawan

Jakie akaiki mieliscie juz lub macie dalej w swoich zbiorach? :p jest ktos kto sprobowal kazdej? :D
Ktore dla was najlepsze?
Ja mialem 500 najpierw i do
Dzis nie wierze ze sie nie zniechecilem :p potem mpc 1000 i krotki czas 4000 a teraz gram na 25k ktora jest naprawde wporzo. Ale i tak najfajniejsza mpceta to 5000. :) a wy?
Nie kupuje sample packow do samplera :p
MadBullBeats
Pad6

Mam Mpd18 zawsze sentyment do tego kontrolera bo to moje pierwsze pady plus dostałem je od żony na urodziny :),wiem to nie Mpc,ale...co do Mpc to mam 2000Xl i 5000 każda ma swój urok,2000XL brzmienie mega,pady mistrzowskie plus ograniczenia to wszystko na plus a 5000 to kombajn,cały czas ją rozpracowuje - niebawem mam zamiar kupić 60II jak tylko hajs będzie się zgadzał,mam jeszcze S900 nie muszę mówić,że kozak jeżeli chodzi o drumy pianinka czy basy - jakbyś chciał zajrzeć co mam jeszcze to zapraszam na instagrama MadBullBeats - elo
SkynetHeadquarters
Padawan

Spoko dzieki :) tez poluje teraz na 5000 ale nie chce pierwszej lepszej wiele jest w kiepskim stanie, mam nadzieje ze jak zwykle w koncu uda sie trafic na jakiegos chlopaczka co to chcial byc producentem ale szybko stwierdzil ze ns mpc trudniej niz w fl studio :)
SkynetHeadquarters
Padawan

micro korg heh tez juz kiedys prawie kupilem ale w koncu wzialem micro xa. Chetnie bym ta eske obczail wyglada to oblednie :) dobra zajawa
MadBullBeats
Pad6

Na Fl można tworzyć zajebiste rzeczy i też ludzie mają patenty,aby to brzmiało dobrze - obczaj 9th Wondera czy Paktofonike - ludzie mają talent i nie ważne na czym robią Ty robisz beat a nie maszyna Ty masz patenty w głowie i je wdrażasz w życie - beat maszyny spoko ,ale to komputer zrewolucjonizował całą produkcję,Premier robiący hiciory na Mpc60II i brudnych samplerach przesiadł się na Rena bo wypracował już swój system wie co robi i może to zrobić szybciej na technologii która jest teraz wszędzie dostępna i pozwala na szybszą produkcję,mimo to ludzie kochają stare beat maszyny bo cały ich workflow pozwala na kreatywność i przypomina,że najlepsze znane nam czasy hip hopu czy elektronicznej muzy opierały się właśnie na beat maszynach - temat rzeka...Microkorg zajebista sprawa głębokie brzmienie basy tłuste plus vocoder dla pompy miód - eska wysłużona swoje robi to najważniejsze dobra sorry za offtop :)
SkynetHeadquarters
Padawan

Jasne ze tak, era workstacji minela, chociaz o dziwo pioneer wypuszcza teraz o dziwo takie cus :
pietruh
Pad12

MPC 500 jeszcze w gimnazjum > Roland MV 8000 kilka miesięcy temu się pozbyłem. A teraz tylko klawiatura midi. Nie planuję raczej żadnych MPCtek chyba, że 2,5k zacznie chodzić za ~~2000zł :V
We can play in the graveyard
Dream about joining in
DirtyDrumzStudio
Moderator

500, 1000, 2000 Classic i 2000 xl to modele ktore miałem u siebie na bazie. Najlepiej mi się pracuje na 1000 [w studio] i 500 [w trasie]. MPC sa fajnymi samplerami i przyjemnie sie na nich pracuje ale do tej pory nie trafiłem na sampler który mógłby konkurować z Maschine :(
kazmisz
Pad3

Mpc studio to mój pierwszy kontroler jaki kupilem i działam na nim do dziś , jak dla mnie Zaje..ste urządzenie , MPC 500 to kupilem niedawno tylko do zabierania w trasy lub plenery, w domu tylko MPC studio + klawiaturka lpk25 + kaoss pad 3
piotrek
Pad2

Ja mam MPC 2000xl z fat padami i innymi bajerami xD działam na niej i nie planuję jej zmieniać. A w przyszłości chciałbym kupić 500 tak jak mówi Kazmisz, żeby brac w plener :)
AdeRbeats
Pad2

Mpc studio i lpk 25 jak u poprzednika. Czasem siekam tylko w sft mpc, a czasem mam parcie na fl :) wersja 12
Post Reply