CD3000
-
- Pad1
Siemano.Mam pytanie. W akai CD3000 prawdopodobnie padł mi napęd. Jeśli nie czyta płyty a wszystkie podprogramy działają i ja nie mogę nagrać żadnego dźwięku to znaczy że wejścia audio są popalone czy jest to spowodowane tym brakiem napędu?
- MadBullBeats
- Pad6
Nagrać dźwięku?Czyli dźwięk masz kiedy wrzucasz coś na sampler ?
-
- Pad1
Podłączam pod wejścia dźwięk i wyskakuje mi że nie można nagrać dźwięku który podaję na wejście bo nie czyta płyty systemowej. Ale jak nie czyta płyty to sampler powinien się normalnie uruchamiać? bo całe menu działa i da się dojść do filtrów,opcji nagrywania itp.
- MadBullBeats
- Pad6
Nie wiem jak jest z S3000,ale powinno być chyba tak,że np. w S900 dyskietka służy do zapisu a dźwięk słyszę kiedy podłączam źródło audio do samplera,więc jeżeli nie możesz zapisać to raczej napęd padł...rozkręć ją i posprawdzaj łącza czy się nie wypięły lub nie poluzowały
-
- Pad1
witam kolego, w akai cd3000 nie ma możliwości nagrywania zewnętrznego źródła dzwięku ponieważ nie posiada on record inputu (wejścia liniowego) jest to CD ROM SAMPLE PLAYER a nie CD ROM SAMPLER tak jak w przypadku cd3000xl lub cd3000i , - jedyną opcją jest załadowanie sampli z biblioteki poprzez cd który widzę że nie działa.. można też zainstalować zamienny cd-rom (musi być kompatynilny do standardów - w cd3000 chyba jest sony) lub zewnętrzny nośnik typy zip iomega lub dysk/cd rom scsi syncdrive by synthax itd. pozdrawiam