Tachnics 1200 lewy kanal nie dziala
- bizon
- Moderator
Siemanko. Dzis zabralem sie za wymiane kabla RCA w gramku. Myslalem, ze rozwiarze to sprawe, ale problem zostal. Jakies pomysly co moze byc przyczyna niedzialania lewego kanalu?
u mnie zawsze jak jeden kanal gra ciszej to lizniecie jezorem stykow wkladki zalatwia sprawe na jakis czas hehe
- bizon
- Moderator
Gramka mam podłączonego do 4000, a z 4000 resampluje na esce i spowrotem ddo 4000. Tak mi poprostu wygodniej. Jakbys chciał gramka pod eske podłączyć to bez miksera się nie obejdzie no i kabel Mono oczywiście.
- bizon
- Moderator
Odgrzebuje, by podzielić się rozwiązaniem.
Wina nie leżała w gramofonie, a systemie. Miał on przebicie w środku i dlatego raz łapał oba kanały raz jeden. Sprawdziłem w gramofonie wszystkie połączenia, wraz z uziemieniem. Od końca ramienia do kabli wszystko jest w porządku. Systemu nawet nie wymienialem. Wystarczy, że puknę lekko gramofon gdy zgubi jeden kanał i wszystko wraca do normy. Myślałem, że naprawa pociągnie mnie sporo po kieszeni, a tu przyszło rozwiązanie zerowym kosztem.
Wina nie leżała w gramofonie, a systemie. Miał on przebicie w środku i dlatego raz łapał oba kanały raz jeden. Sprawdziłem w gramofonie wszystkie połączenia, wraz z uziemieniem. Od końca ramienia do kabli wszystko jest w porządku. Systemu nawet nie wymienialem. Wystarczy, że puknę lekko gramofon gdy zgubi jeden kanał i wszystko wraca do normy. Myślałem, że naprawa pociągnie mnie sporo po kieszeni, a tu przyszło rozwiązanie zerowym kosztem.