Czwartkowa produkcja.

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
pietruh
Pad12

[soundcloud]https://soundcloud.com/beoiks/control-boox[/soundcloud]
Te przerwy trochę źle zrobiłem i sampel za cicho - tyle wiem :)
Coś jeszcze jest źle ?
We can play in the graveyard
Dream about joining in
lombardo
Pad2

to czemu wrzucasz nie dokonczone dzielo ? :P ale ogolnie mi pasuje, fajny ten werbel z tym czyms, jak odlshool busta rhymes :) troche za glosno w tych pauzach, ale tak mi sie podoba :)
pietruh
Pad12

Bardziej powiem tak : ono jest dokończone ale nie tak jak miało być - po drodze, parę rzeczy poszło nie tak. :niepewny:
We can play in the graveyard
Dream about joining in
dudi
Pad16

Straszny jest ten bass - i dźwięk, i to jak go zagrałeś. Pietruh produkuje bity jak u ruskich rakiety, przez 2:59 leci to samo w sumie. Ty masz na chmurce powrzucane stary więcej niż my przez rok tam dajemy ;) Płodność, płodnością, ale skup się na konkretnym dopracowaniu tracka, zamiast skakać z jednego na drugi.
Póki co masz schemat taki:
"znajdę sampel... o ku*wa mam sampel! dobra jadę go... trochę nierówno :/ a ch*j ujdzie... dawaj perkę... dobra mam perkę, co jeszcze? a BAS! dobra mam bas, wrzucam na chmurkę zobaczymy co powiedzą"
A usiądź, a pomyśl, a zrób dodatkową sekwencję, a pododawaj jakieś elementy, a pokombinuj. Może nic nie wyjdzie ciekawego, najwyżej tego nie użyjesz, ale coś mam wrażenie, że tak nie robisz? Wiesz, że chodzi o to żeby się rozwijać. Posłuchaj trochę muzyki (nie w poszukiwaniu sampli), obczaj jakiś patent, który ci się spodobał i spróbuj go użyć (z modyfikacją lub nie) u siebie - może jakiś fajny efekt na ciekawej próbce, może jakoś perkę pomęcz - np. kilka różnych hatów (byle bałaganu nie narobić), posłuchaj basu jak inni go układają i jak grają na basie gitarzyści. Nie wypluwaj bitów jak serii z karabinu maszynowego, bo idąc tym tropem brniesz w to samo i sam chyba masz nadzieję, że tym razem wyszło gorące gówno (chociaż sam czujesz, że nie). Jak coś zrobisz, to pozwól temu odleżeć któryś dzień i dopiero wtedy spójrz na to świeżym okiem.
Nie będę się rozwodził dalej, bo wiesz generalnie o co mi chodzi - mówiłem o tym nie raz i na forum i w naszych rozmowach na polu niepublicznym :)
jacai
Pad7

No dokładnie dodawaj bit w momencie kiedy stwierdzisz, że jest kozak i kiedy nie widzisz już niczego co jest nie tak. (przynajmniej Twoim zdaniem).
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply