[soundcloud]https://soundcloud.com/user-197982931/sets/firsttoshow[/soundcloud]
1. Nagrałem z gitarzystą, który jest jeszcze świeższy niż ja. Dałem mu nuty jakie ma grać ale coś mi z rytmem pokręcił, więc skleiłem to inaczej niż miało być. Resztę wszystko dograne przeze mnie. Drum jedynie to break, bo roboty przy tym było tyle, ze dałem sobie już spokój z dobieraniem i klepaniem.
Dla pracującego człeka to było tydzień roboty po robocie ;-)
2. To już tylko pętla (aranż kiedyś zrobię, bo w sesji mam kilka ścieżek więcej). Dwa sample wykorzystane. Chyba słychać które to takie.
3. Grane od początku do końca - tylko pętla (aranż jak wyżej). Trochę chemiczne ale taki miałem dzień.
4. Jak wyzej. Fajna wtyczka z tym "chórkiem".
5. Jeden z pierwszych ever jakie zrobiłem. Grane od początku do końca. Sample perkusyjne to tr 808 od Wave Alchemy (wtyczka transistor revolution - niemal jakbyś miał na stole TR 808 tylko trudniej i dłużej ;-))
to na razie tyle.
peace, love and cannabis
Piona takich tam od świeżaka pod ocenę... peace
Zrobię bębny. Sesja ciągle otwarta. Bardziej martwi mnie to, ze w sesji w abletonie wszystko pieknie brzmi, a przy konwersji do mp3 - siada i brzmi jak kupa. Wiem, ze to ja gdzieś błąd robie tylko jeszcze nei wiem gdzie. pozostałe też zaaranżuje i pokażę jeszcze raz, bo tak same pętle... Chciałem napisać brzmią nieciekawie... nieprawda. Fajnie brzmią ;-) Pewnie nie są "wypas" ze względów technicznych ale kiedyś do tego dojdziemy.. znaczy dojdę ;-)
-
- Padawan
Numer 3 trafia w me gusta ale zrobił bym bardziej słyszalny bas i trochę mocniejszą stopę
ale to tylko moje sugestie
ale to tylko moje sugestie
To nie tylko Twoje sugestie. O takie coś mi chodzi. Zwłaszcza póki bawię się na tanich słuchawkach. Oczywiście zmieni się to za kilka tygodni.
W sensie, że dziękuję za opinię ;-)
A.. jeszcze pytanie. Czy praktykuje się tutaj coś takiego, ze poprawiam i wrzucam jeszcze raz, czy to już jest spamowanie?
W sensie, że dziękuję za opinię ;-)
A.. jeszcze pytanie. Czy praktykuje się tutaj coś takiego, ze poprawiam i wrzucam jeszcze raz, czy to już jest spamowanie?
https://soundcloud.com/user-197982931/g ... ssemantnew" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
GroovyBassement po małych modyfikacjach..
lepiej?
GroovyBassement po małych modyfikacjach..
lepiej?