Cześć
Tak jak w temacie - posiadam s950, jednak bez pokrętła (chodzi o samą plastikową nakładkę), niby da się pracować, ale podejrzewam, że z kółkiem byłoby łatwiej. Raczej nie liczę na kupno oryginalnego, ale może ma ktoś jakiś pomysł czym można to zastąpić? Albo ewentualnie mógłby na chwilę wymontować swoje pokrętło, pomierzyć wszystko co potrzebne i bym sobie zrobił na zamówienie...
Czym zastąpić pokrętło Control w Akai s950?
-
- Moderator
Znajdź kogoś kto ma drukarkę 3D
Są sklepy (teraz zazwyczaj internetowe) typu zrób to sam. Na pracę dyplomową w technikum wykonywałem trzy kanałowy mikser stereo z siedmiostopniowym equalizerem. Prócz płytek, rezystorów, cewek i kondensatorów w tego rodzaju sklepach zakupywałem również "obudowę" i własnie pokrętła oraz fadery.
Szukaj takich sklepów. Daje sobie łapę uciąć, że teraz takie sklepy znajdują sie na allegrach. Kumpel ostatnio restaurował jakieś stare radio - właśnie między innymi pokrętła zdobył w takim sklepie.
pozdrawiam.
Szukaj takich sklepów. Daje sobie łapę uciąć, że teraz takie sklepy znajdują sie na allegrach. Kumpel ostatnio restaurował jakieś stare radio - właśnie między innymi pokrętła zdobył w takim sklepie.
pozdrawiam.
-
- Padawan
Ok, dzięki Wam bardzo, ale mój główny problem polega na tym, że nie znam wymiarów, a taszczenie sprzętu do jakiegoś punktu (nie mam samochodu) traktuję jak ostateczność, więc jakby ktoś mnie mógł w tej kwestii poratować to byłbym wdzięczny
- DonPadzior
- Admin
wewnętrzny rozmiar nakrętki od dużego kubusia jest identyczny jak zewnętrzny rozmiar pokrętła na wysokość i szerokość - kup sobie kubusia zalej nakrętkę gorącym klejem, wywierć dziurę w środku i nałóż na sampler.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
nagrałem wczoraj film jak to zrobic ale waliłem z telefonu i nie zauważyłem że nagrywa się w 4k i 60 fps i podczas konwersji na YT !@#$%^&* mnie trzasnął przy 5% i 4 godzinach do końca więc olałem - zaraz ci wrzucę 1 minutę nieobrobioną resztę się musisz domyślić bo musiałbym wszystkie krótkie klipy składac do kupy...
po skończonej robocie tak to będzie wyglądać:
EDIT:
po skończonej robocie tak to będzie wyglądać:
EDIT:
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.