Moj Interfejs nagrywa 'MONO' ? AVID FAST TRACK SOLO

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
DirtyDrumzStudio
Moderator

Nagrywasz wokal wiec ścieżka która tworzysz musi byc mono (chyba ze nagrywasz chórki w stereo to wtedy używasz 2 mikrofonów jeden na lewa sekcje drugi na prawa sekcje). Jeżeli tworzysz ścieżkę stereo to normalne ze nagra ci tylko jeden kanał jeżeli korzystasz z 1 wejścia w interfejsie (domyślnie lewy) wróć do instrukcji obsługi swojego DAW
aisbeatz
Pad5

Mam podobny problem więc napiszę tutaj żeby spamu nie robić. Do tej pory zgrywałem winyle przez wejście liniowe w moim PC i nagrywało się wszystko w stereo czyli tak jak chciałem (czasami jakieś breaki nagrywałem też w mono) ale od pewnego czasu mam interfejs Scarlett Solo i ostatnio postanowiłem zgrać kilka nowych winyli z użyciem tego interfejsu no i pojawił się problem. Na stronie producenta czytałem już wcześniej o tym że trzeba w mono nagrywać a nie w stereo bo wtedy jeden kanał jest 'pusty' ale teraz tak się zastanawiam co zrobić jeśli chcę zgrać jakiś winyl w stereo bo generalnie jak sampluje wszystko z wyjątkiem bębnów to w stereo to brzmi lepiej i nie trzeba już w miksie potem rozszerzać tego. Wie ktoś czy to jest po prostu fizycznie możliwe żeby przez ten interfejs w stereo coś zgrać czy muszę takie rzeczy robić przez wejście liniowe w PC i tyle.
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

W scarlecie masz wejścia mono :)
aisbeatz
Pad5

czyli rozumiem że jak chce w stereo to muszę przez wejście w PC zgrać bo innej opcji nie ma.
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

Niestety. Ale zastanowiłbym się czy istnieje sens nagrywania w stereo na zintegrowanej karcie dźwiękowej :) Podejrzewam że twój focus ma dużo lepsze parametry niż zintegrowana karta dźwiękowa. Na twoim miejscu sprzedałbym ten interfejs i zaopatrzył się w wersję z większą ilością wejść
Post Reply