Siemano wszystkim, mega dawno tutaj mnie było, zarzucam więc bicior.
Piszcie czy progress/regress i +/- bo samo "!@#$%^&*/dobre" często mało mówi
Pozdrówki wszystkim!
[soundcloud]https://soundcloud.com/yopietri1/stara_szkola_08[/soundcloud]
Stara Szkoła, bit na powrót!
- czarnobrody
- Pad4
Generalnie jest bardzo fajnie i siedzi mi ten bicik. Teraz może kilka uwag. Bit jest trochę hmm płaski? Ociepliłbym go jakąś wtyczką imitującą kasetę. To samo zrobiłbym z perką żeby nabrała większego "punchu" (ewentualnie bitcrusher). Co do bassu to brzmi trochę jakby leciał jakoś zupełnie obok tego bitu, spróbuj pokombinować z eq i kompresją.
Oprócz tych małych niedociągnięć jest naprawdę dobrze!
Piona
Piona
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
sp 404 ninjah
- yopietri
- Pad2
Mix u mnie leży na podłodze, nie wiem jak poprawnie kompresować i używać EQ wiec wieszczarnobrody wrote:Generalnie jest bardzo fajnie i siedzi mi ten bicik. Teraz może kilka uwag. Bit jest trochę hmm płaski? Ociepliłbym go jakąś wtyczką imitującą kasetę. To samo zrobiłbym z perką żeby nabrała większego "punchu" (ewentualnie bitcrusher). Co do bassu to brzmi trochę jakby leciał jakoś zupełnie obok tego bitu, spróbuj pokombinować z eq i kompresją.
Piona
Co do wtyczek to jestem mega zielony w tym temacie, chcialbym w mixie narobić wiecej 'tlustego' dzwieku, zeby bit nabrał tego głębszego brzmienia, żeby nie był taki płaski ale oczywiscie nie mam pojecia jak
-
- Padawan
Nie znam Twoich wcześniejszych bitów, więc nie wypowiem się odnośnie progressu.
Tak jak czarnobrody napisał, brakuje tutaj głębki. Fajny sampel, ale jest za głośny w stosunku do reszty. Wyobraź sobie na nim nawijkę, bębny praktycznie się nie wybijają, a robią bardzo dużą robote w Hiphopie. Bas jest za cicho, tak samo jak stopa. Pobaw się z EQ i podbij w nich niskie tony. Podoba mi się brzmienie werbla tylko po czasie się nudzi, wzbogaciłbym go jeszcze jednym.
Podsumowując: Moim zdaniem jest dobrze (się nie znam), bit ma potencjał, ale musisz popracować nad miksem. Sam zresztą do tego się przyznałeś post wyżej Więc do nauki!
Tak jak czarnobrody napisał, brakuje tutaj głębki. Fajny sampel, ale jest za głośny w stosunku do reszty. Wyobraź sobie na nim nawijkę, bębny praktycznie się nie wybijają, a robią bardzo dużą robote w Hiphopie. Bas jest za cicho, tak samo jak stopa. Pobaw się z EQ i podbij w nich niskie tony. Podoba mi się brzmienie werbla tylko po czasie się nudzi, wzbogaciłbym go jeszcze jednym.
Podsumowując: Moim zdaniem jest dobrze (się nie znam), bit ma potencjał, ale musisz popracować nad miksem. Sam zresztą do tego się przyznałeś post wyżej Więc do nauki!