Vintage multitrack recorder
- bizon
- Moderator
Uzywa ktos z Was zamiast kompa, jakiegos hardware do nagrywania wokali? Mieliscie stycznosc? Mozecie cos polecic?
-
- Moderator
Nie ma to żadnego sensu, do nagrywania śladów z mpc jeszcze rozumiem ale do wokali jest to zajebiscie nie praktyczne. Mój znajomy miał kilkusciezkowca i zrezygnował z niego tak szybko jak go kupił
- DonPadzior
- Admin
Heheheh dokładnie to samo mu tłumaczyłem na FB, mam dokładnie takie same wspomnienia z moim portastudio
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Moderator
Fajnym hardware-em jest dobry preamp Np. Focusrite ISA albo Golden Age Project. Możesz przez nie nagrywać "cyfrowe" słabo brzmiące syntezatory i je ocieplic takim preampem. Multitrack jest nie trafionym pomysłem jezeli chodzi o wokale ze wzgledu ze sa to zazwyczaj sciezki wymagajace docinania, przesuwania w czasie a nawet wielokrotnego nagrywania przez co praca na takim urządzeniu nie sprawia przyjemności a jest formą przymusowej męki. No chyba że nagrywasz z czołowymi raperami ktorzy sa w stanie za 1 podejściem nagrać hit'a w co wątpiębizon pisze:Uzywa ktos z Was zamiast kompa, jakiegos hardware do nagrywania wokali?
- bizon
- Moderator
No właśnie ciężko o coś wintydż A jak Ci się na tym pracuje?
- pietruh
- Pad12
Dobry sprzęt. Przyjemny w obsłudze. Chciałbym wymienić na coś mniejszego jak np. Zoom h4n bo dla mnie 8 wejść to i tak za dużo ale tak to spoko maszynka. Działa jako kontroler i interfejs więc z komputerem współpracuję genialnie.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- bizon
- Moderator
Dzięki za odzew. Wybór padł na Yamahe aw1600