czemu ?
tańsza niż 2000xl kiedy wychodziła która o ile się nie mylę to w granicach dwóch kawałków oscylowała

weź pod uwagę ilość sprzętu, I/O, portów, i OS jaki ten sprzęt oferuje i sobie przelicz...
dzisiaj na streamie Sonic Talk mieliśmy zajebistą polewkę z tego - odkąd pojawiły się pierwsze przecieki o standalonie (czyli od konferencji Microsoftu) hype rósł i po różnych forach wszyscy krzyczeli że jeżeli to będzie standalone to będą szarpać jak reksio szynkę, później emocje opadły i zaczeły się feature requesty każdy chciał mieć wszystko w jednym pudle (głosy typu - "jak dołożą obsługę zewnętrznych dysków to zapłace nawet 500 więcej" itd itd) a kiedy w końcu oficjalnie wyszła to jedynie co słychać to świerszcze... ewentualnie głosy że ktoś tam kupi sobie mniejszego Live'a a ci najwięksi krzykacze od hajpu wymiękli pierwsi heheheheh
Powiem tak : o ile na początku troszkę się zawiodłem i przestraszyłem (bo MSRP jest dwa koła) to cena 1400 funta mnie uspokoiła i myślę że będzie to mój następny zakup (w zależności czy przytulę DM12 najpierw - no chyba że wypuszczą sam kontroler to BIERE OBA

). Tak czy siak to będzie drogi rok jak dla mnie a NAMM dopiero za tydzień
EDIT:
2000 = dwa kawałki
2000xl = 1100
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.