Pytanie od początkującego

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Zzz1990
Padawan

Witam
Kilka dni temu nabyłem mpc1000 z jj os 3.16, bawie się, czytam, oglądam i mam problem.
Mianowicie mam wgrany na karcie cf sampel.. chce go pociąć i wrzucić na pady. I nie wiem jak to zrobić tzn nie wiem jak wrzucić go na pady.
Wykonuje następujące ruchy: mode>pad2 load, dobieram sampel podpinam pod pad i spoko wszystko działa.
Dalej: mode> pad6 trim wyświetla się wygląd fali, naciskam chop<f5> i wszystko niby ok tnie mi sampelek na 16 częsci i tutaj pojawia się problem bo naciskając obojętnie jaki pad wygrywa mi ta sama cześć, jest to ta zaznaczona mogę sobie zaznaczyć inną ale wtedy inna będzie mi się wygrywać na każdym padzie. Próbowałem też wypakować każdą część do osobnego sampla a potem podpiąć pod pady. Ale dostęp do nich mam tylko poprzez mode>pad6 trim. Bawiłem się też w ten sposób: chop>slice ale także nie znalazłem możliwości jak przesłać ten sampel na pady.
Szukałem odpowiedzi na yt ale tam ludzie mają innego jja więc zwracam się do Was :)
Z góry dzięki za pomoc.
DirtyDrumzStudio
Moderator

dajesz pozniej convert [w oknie slice] i as slice samples i tyle
Zzz1990
Padawan

Dzięki :)
To od razu zadam kolejne pytanie..
Jak wyeksportować moje wypociny z mpc na komputer?
DirtyDrumzStudio
Moderator

Podłaczajac wyjscia stereo out badz individual output do interfejsu :)
Zzz1990
Padawan

Dzięki :)
Codziennie inne pytanie :P
Pytanie na dziś:
Mam zrobioną sekwencje <bębny+sampelek> skopiowałem ją do kolejnej sekwencji bo chciałem coś dograć, no i wciskam rec+play dogrywam dodatkowy werbel na końcu pętli i się wbija wszystko ok.
Naciskam stop później jeszcze raz play żeby obsłuchać efekt i lipa dodatkowego werbla nie ma.. co ciekawe jeśli włącze opcje solo <f6> podczas grania pętli to zaginiony werbel się pojawia ale jak gra wszystko to go nie ma, co może być powodem?
Jeśli to ważne to dodatkowego werbla dogrywałem na osobnej scieżce.
Z góry dzięki za odpowiedź.
DirtyDrumzStudio
Moderator

myslę że tutaj znadziesz wszytskie odpowiedzi na nurtujace ciebie pytania:

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... rwq7ozEN9g" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

dzieki temu poznałem całą mpcetkę na wylot w 3 dni :)
ODPOWIEDZ